friend or foe?

Postul asta are directa legatura cu cel scris inainte si voi incerca sa ma fac mai bine inteles. Cei ce nu ma cunoasteti va spun acum: in timpul liber ma ocup de calculatoare, din cand in cand de cate un site si ocazional si de retele. In cei 15 ani de hobby am ajutat sute de persoane cu diverse servicii. cu majoritatea am ramas in relatii super ok, copiii ma adora  dar au fost si cateva situatii din care am iesit terfelit insa de tepuit n-am tepuit pe nimeni niciodata. Am dat celor ce mi-au cerut zeci de piese de calculator fara bani. Unii au apreciat altii dimpotriva. O sa va povestesc scurte situatii in care am fost terfelit.

M-a rugat unu sa-i fac un site. L-am facut, l-am optimizat, l-am adus pe prima pagina in google. S-a tot vaitat ca nu are bani si nu mi-a platit nici un leu nici in ziua de azi. La un moment dat am vrut sa-i sterg siteu, poate asa ii atrag atentia. N-am reusit, omu chemase pe cineva sa-i schimbe parola de acces. Ma facuse la faza asta. La un moment dat ma suna: stii, site-u meu nu mai e pe prima pagina; imi pare rau ca am schimbat parola,  ma gandeam ca ma poti ajuta din nou si de data asta te cinstesc..; are you fuckin kiddin’ me?

Alta faza. Ma suna unu sa-i repar compu. Il demontez, il repar si il dau inapoi. Ii fac proba, vede ca functioneaza, imi multumeste apoi ii spune patronului ca mi-a dat bani degeaba ca nu i l-am facut. Cheama el pe altcineva, ala se face ca mestereste la el si il face sa functioneze. Patronul il plateste pe ala regeste iar eu sunt considerat tepar.

I-am dat unuia un laptop defect sa-l repare. L-am cunoscut prin nevasta-sa care spunea ca barba-su este mare electronist si repara orice. A trecut un an si n-am mai auzit nimic de laptopul respectiv. Cand l-am sunat sa intreb de laptop m-a injurat si mi-a trantit telefonul in nas.

Sunt multe astfel de situatii si le voi spune aici atat cat imi amintesc.  Nu vreau sa devin patetic, altul e mesajul: nu mai sunt vremurile sa faci pe bunul samaritean. Romanica e o jungla unde hienele si lichelele au de castigat. Ori te adaptezi ori ti-o iei. Nu exista cale de mijloc. Rautatea oamenilor nu mai cunoaste margini.

Comentarii ( 4 )

  1. NU cred ca trebuie sa lucrezi in domeniu sa traiesti astfel de situatii .. Prieteni tepari si nesimtiti sunt peste tot si cred ca am avut cu totii parte de ei …Ciudat e cum nu ne invatam minte si a doua ara sa nu mai facem la fel …

  2. un post foarte interesant, ma bucur ca ti-am gasit blogul pe google , chiar tiam dat si subscription ,ar trebui sa scrii mai des , astept cu nerabdare noi posturi din partea ta ,thanks, si keep up the good work

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top