E-mail de la emigranti

„Draga Vio,

I-am spus Jeaninei inca de cand ai plecat la ce trebuie sa ne asteptam, dar aveam totusi o mica speranta ca nu se va transforma eroarea ta de a veni aici nepregatit intr-un balci.
Ai ajuns insa prea departe retragand totul, apoi spunand ca de fapt tot ce ai scris acolo stiai de la noi. Trebuia sa citezi sursa de la inceput..nu acum sa revii. In fine, oricum ceea ce ai scris tu acolo si apoi ai retras iti apartine in mare parte. Nu poti emite judecati dupa ce auzi, cred eu. In plus toate acele lucruri, pe care le-ai auzit de la noi sunt pe site, mai putin ceea ce ti-a povestit Dan probabil. Dar tu singur ai spus ca nu ai citit posturile pentru ca nu ai rabdare. Apoi ne acuzi ca noi dam titluri de evenimentul zilei:)). Bun pana la urma nu am inteles ce vrei sa insinuezi? Ca te-a luat valul si ai venit aici din cauza noastra, fiind indus in eroare? Mi se pare josnic sa iti motivezi astfel propriul esec. Pe urma, revin cu blog rollul..eu habar nu am cine ti-a pus tie comentarii si nu inteleg de ce nu a comentat la posturile noastre cu tine.
Atacul la adresa lui Dan este si el gratuit. NU am inteles cu ce ti-a gresit omul.
Asta e mai putin important, dar sa spui ca cineva ti-a atacat familia, cand fata aia facea doar niste consideratii..e din nou deplasat. NU ai stiut sa gestionezi nici venirea ta aici si nici intoarcerea in tara. Eu unul, am ramas socat cand te-am auzit spunand in fata a trei straini care eram noi, ca daca nu era fetita, bagai divort si ramaneai aici. Aceiasi fetita pe care o iubesti dar pe care nu o mai suportai, dupa cum ne povesteai in masina. Inteleg ca nu esti insa insurat cu acte. Apoi ai mai spus odata ca ai parasi-o pe Flory, ca sa stai in Tenerife.  Nu mi-am batut capul, pentru ca fiecare e liber sa gandeasca si sa spuna ce vrea, dar repet, am fost socat, iar acum sunt consternat cum le tot pritocesti pe toate ca sa cazi cumva in picioare. Dai dovada de ipocrizie si ma intreb daca mai stii ce e realitate si ce e doar inchipuirea ta.
Iti recomand sa nu mai vorbesti niciodata urat despre propria ta familie in fata unor straini. Niciodata. Este o mare lipsa de respect fata de mama copilului tau.
Cu Tenerife era mult mai elegant din partea ta daca ai fi postat doar ceva scurt, ca ti-ai dat seama ca nu este inca momentul si dorul de casa e prea mare ca sa incerci sa stai singur pe insula, in loc sa gasesti tot felul de motive gen politie, aglomeratie, distante, masina etc. Habar nu am ce ti-ai imaginat tu cand ai urcat in avionul care te-a adus aici. Sincer sunt foarte curios.
Din pacate experienta traita ne-a facut sa fim foarte circumspecti cu cei car emai apeleaza la noi. Esti primul si probabil ultimul om pe care l-am ajutat in acest fel.
Te rog sa imi trimi’i un cont ca sa iti viram banii pe mancarea pe care ai adus-o si cei 20 de euro cheltuiti pe drumul spre noi.

Bafta la o viitoare emigrare”

Comentarii ( 5 )

  1. eu o cunosc f bine pe Je din ro , era o persoana putin „dusa” daca nu mai mult, ea era un nimeni aici, saraca moarta, avea un motor de motocross 2nd hand si atit, de aia a plecat dar pt oameni care au ceva aici e posibil sa ii deranjeze sa traiasca in saracie acolo. daca vrei amanunte, stiu mai multe, am umblat cu ea.

  2. e un capitol incheiat demult. Am recitit cu ocazia asta mailul lor, sunt curios daca i-a venit mintea la cap lui Sebi; daca s-ar afla intr-un dialog absurd cu niste golani, si-ar abandona famila sau ar incerca doar sa le faca jocul alora ?

  3. Stii ca au un copil? Cand am vazut dezgropat postul asta, am mai dat un ochi pe blogul lor si-am aflat ca nascut Je un baietel fix de ziua mea 🙂 Poate asa incep si ei sa gandeasca altfel.

  4. stiu de copil, am fost informat demult. Asta era si ideea comentariului de mai sus, sa-l ia cineva pe Sebi si sa-i spuna „hai cu noi fratioare, las-o pe Je ca iti gasesti tu alta..
    cum se intoarce roata manca-ti-as..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top