Ipocriti de dragul modestiei

din ciclul

manca-mi-ati coaili

cazul 1. in parculetul unde ma duc cu fi-mea ma intalneam zilnic cu un tatic. Ne-am imprietenit bla bla. Mi-a spus ca sta cu nevasta si copil in garsoniera, are un logan si isi cauta de munca. Era mereu imbracat in acelasi trening, va spun sincer ca l-am crezut.

In primavara a disparut subit. Ne-am reintalnit intamplator zilele trecute cand tocmai se pregatea sa se urce intr-un Nissan X-trail. A strigat Flory dupa el si n-a mai avut cum sa ne ocoleasca, fiind si cu nevasta-sa. Am aflat ca au vandut garsoniera si s-au mutat la casa cu 5 camere si isi cauta in continuare servici. garsoniera + dacia => vila + nissan.

cazul 2. Avem in bloc o familie, el si ea. acum 2 luni el si-a luat cu credit de la banca un opel sh pe care a dat 5 mii eur. se plangea apoi cand ma vedea prin parcare ca are salariu 9 mil si rata 11 si ii pare rau ca s-a bagat in cacat.

Sambata dimineata ne-au trezit niste zgomote pe scara blocului. ghici ce? cei 2 si-au cumparat cu banu jos apartament cu 3 camere si isi carau din mobila.

Mie sincer imi este sila de astfel de oameni. OK, e sport national sa te vaiti dar de ce simti nevoia sa-mi spui mie? te-am intrebat eu vreodata daca ai ce sa mananci ? par atat de amarat in fata ta incat daca mi-ai spune ca dormi pe o salea cu bani as face infarct? gresit koae, n-am nicio treba cu tine. Dar se pare ca pe tine te roade ceva…

Comentarii ( 8 )

  1. Las’ ca mai stiu un caz care spune ca n-are ce manca (momentan sta pe banii copiilor) si ca e sarmana and bla bla si de la masa nu lipseste carnita, produsele de curatat sunt de alea mai scumpe and soo on.
    Da’ de unde, frate, au avut bani sa isi cumpere case cand nu au servici/nu le-ajung banii din salariu? Vreau si eu! Hai ca fac orice numai sa ma mut de la soacra’mia!

  2. Bai, eu am intalnit exact opusul, d’astia care se dau super combinatori si invartitori, o pun pe seama vre’unui complex. Pe astia de la tine clar ca ii roade ceva, pizma (cu z).

  3. Oleaca offtopic, cum bantuiam, asa, am vazut pe un blog niste lincuri la niste pese pe care, spre marea mea rusine de nesimtitu’ dracu’, nu le-am ascultat de mult. Asa ca m-am pus pe cautat muzici de mult uitate si dupa fo 2 ore de auditie nu ma mai atingea nimic, ma hlizeam pe strada, i-am dat unuia o tigara, unui cersetor 2 lei, ba chiar vanzatoarei de la magazinul din colt am vrut sa-i iau o ciocolata, concluzie, reasculta Canon in d major, io-l banuiesc pe Pachelbel de ceva legaturi nepamantene la faza asta, apoi pe Andre Rieu in Vaduva vesela dup’aia baga lincu’n functiune, iti spun, face bine!…

  4. Cat, cred ca au primit mosteniri ceva, nu stiu cum dracu au atata banet.. sau poate au firme si fac afaceri cu statu..
    Clau, Pachelbel il am in favorites, il ascult cam la 3 zile 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top