romanu e tzgan

exemplul 1.
Eram la o firma cand un nene m-a acostat chiar cand ma dadeam jos din fiat; m-a intrebat cat e una ca a mea ca vrea sa-i cumpere lu fie-sa care tocmai a luat permisul si daca o vand eu. Ii zice fratili vostru ca motor mic, consum, faze, ca una e cam 2000 de euroi dar pe a mea daca e s-o vand cer 1000. Am spus 1000 de-al dracu pentru ca oricum nu o vand. Se uita romanu, se freaca la ceafa..cand sa spuna 2 vorbe apare o fufa; „am auzit discutia..stiti ca si eu vreau sa-mi vand Chevroletu’..”; ii explica omu ca el vrea ceva ieftin, a mea e exact ce cauta. Deja incepeam sa ma intreb cum o s-o dau la cotit daca se decide omu s-o cumpere cand brusc ma intreaba fufa: „are abs ? esp? ah.. stai ca la cat e de veche nu are cum sa aibe asa ceva; domnu X, nu merita 1000 de euro..”. Au inceput aia 2 o discutie de cacat in care imi besteleau masina, ca vopseaua, ca motorul, ca farurile; dupa cateva minute se intoarce X catre mine: „pfff, e praf masina, nu te superi pe mine dar nu pot sa cumpar asa ceva..” si a plecat. Am vrut sa-i spus ca i-o dau gratis si ii fac si o muie dar intrase in birou..

exemplul 2.
Ma roaga taica-miu sa-i fac rost lui Sile de un dvd pentru PC. ma vad cu omu, il intreb ce calculator are, poate nu citeste dvd-urili cand imi spune ca el are „ecran d’ala subtire Pentium 7”. Sa mor, asa a zis, pentium 7. Zambesc, ii spun ca nu exista pentium 7, eu lucrez in domeniu si cineva l-a informat gresit. Koae, isi da omu ochii peste cap, la modul uite cu cine stau de vorba dar se simte sa-mi dea o explicatie: „am avut pentium 6 si mi-a facut cumnatu ceva la el si acum e pentium 7”. Clar nu avea rost sa continui, i-am spus ca ii merge dvd-ul..

exemplul 3.
Gigel e un amic cu care discut ocazional, in ultima perioada l-am cam evitat pentru ca de fiecare data se vaita ca nu are bani, ca totul merge prost si e disperat. Il vad zilele trecute pe mess, ii trimit un salut dar nu-mi raspunde; azi gasesc in offline: sunt in Turcia, vb cand ma intorc din concediu..

Va este sila de tzgani ? ia uitati-va in jurul vostru..

Comentarii ( 5 )

  1. io ii recomandam sa-i fac un upgrade la pentium 8 , fo 100 coco , si merge orice dvd …(puneai un dvd-RRom nou)

  2. Plm, cea mai super imbinare, taran snob si parvenit, bine, taran pentru mine nu inseamna neaparat cei din mediul rural, taranii de oras sunt marfa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top