ce fac ei si ce putem noi

Am pus un titul cam aiurea dar nu stau sa modific; ideea e simpla si se refera la ceea ce ai vrut si ceea ce ai obtinut traind in romanica comparativ cu vestul.

Job-ul. Cunosc aproape zilnic angajati de tot felul care n-au nicio legatura cu postul pe care-l ocupa. Vad secretare coborate parca de pe podiumul de defilare la parada modei, fara pic de pregatire, fara sa stie macar sa vorbeasca la telef dar foarte sofisticate. Vad in aceleasi firme oameni trecuti de 40 care trag ca boii pentru un salariu de mizerie si care n-au nici macar curaj sa se uite la secretara care ii poate da afara, ea avand puteri legistative si executive in acelasi timp. Vad tipi si tipe fara pic de pregatire in ceea ce fac dar cu un tupeu fantastic in ei. La fel de bine vad alti tipi si alte tipe care se multumesc cu un job ce nu se leaga de pregatirea lor dar n-au de ales. Altii isi schimba serviciul luna de luna pentru 50 de lei in plus sau pentru cateva ore libere.

Afara lucrurile stau altfel, stiu asta din umila mea experienta dar mai ales de la prieteni. Nu ma refer la emigrantii care culeg dude, ma refer la cei din societate. Fiecare lucreaza acolo unde ii este locul, fiecare stie ce are de facut, fiecare e pregatit pentru job-ul respectiv. Mi-e greu sa cred ca in germania, azi daca esti vanzator la taraba, maine poti sa fii functionar intr-un minister asa cum se intampla aici.

Aceiasi treaba e si cu masinile. Daca la top gear vezi ca fiecare isi alege masina dupa nevoi sau care il reprezinta, aici mai mult de 90% isi cumpara ceea ce-si permit. Daca vad pe cineva intr-o dacie veche inseamna ca omul nu-si permite altceva, nu ca e ceea ce-l reprezinta. Ciudat e ca romanul intelege gresit, fufele care conduc maserati n-au nicio legatura cu respectivele masini, din cauza asta rad toti de noi.

Eu sunt in aceiasi situatie pe ambele planuri. As fi vrut sa lucrez intr-un alt mediu iar atunci cand l-am gasit m-am lovit de rautatea colegilor si foamea de sange. Masina nu ma reprezinta dar nu-mi permit altceva; si chiar daca mi-as permite am alte prioritati..

Comentarii ( 3 )

  1. Despre problemele cu job-urile iti dau date si nume cate vrei, te crucesti daca-ti zic, nus’ ce dracu’ patesc mereu asa, sa mor io, uneori ai impresia ca eu caut situatiile astea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top