nu mi-e mila de prosti

Am la blocul unde am locuit un mosulet simpatic, timp de 3 ani m-a zapacit ca sa-i fac si lui rost de un laptop ieftin ca sa citeasca ziare online. I-am facut o oferta de laptop la 700 de lei – a zis ca e prea mult pentru un pensionar ca el; am gasit altul la 600 – nici asta nu i-a convenit. In fine, am gasit unul la 500 de lei – a zis pas si la asta. Du-te’n rahat, nu ma mai cauta de azi inainte.

M-am vazut cu el acu 2 zile intamplator cand treceam prin zona, a strigat dupa mine desi speram ca nu ma vede. Hai sa-ti dau o veste, imi zice ranjind, mi-am cumparat laptop. Am fost la oringi sa platesc telefonul si aveau acolo, m-a costat.. 5 lei !

Prind cateva secunde in care tace, asteptand probabil reactia mea de uimire si-l intreb direct cat plateste pe luna si timp de cati ani. Nu a avut loc de cotit si-mi spune dupa ce inghite in sec: 2 milioane/luna timp de 2 ani. Ok, dar nu ati incheiat si un contract de internet ? Ba da, imi zice..am platit un modem 180 lei si timp de 2 ani platesc 20E abonamentul de internet.

Calcul: omul a platit 5 lei + 200 + 85 si a plecat acasa cu laptop. Urmeaza 2 ani in care va plati 4800 de lei pe un laptop care e maxim 1500 si alti 2000 de lei pe un net mobil.

Trebuie sa recunosc, 500 de lei erau bani multi, 7000 in schimb isi permite fara probleme.

Eu ma bucur sincer..

Comentarii ( 3 )

  1. pai io zic sa-i arzi direct din prima , si apoi ai 2 variante : ori sint fericiti in prostia lor , ori se ginesc ca i-ai ars si nu te mai cauta . deci oricum ar fi scapi de ei ! parerea mea …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top