Amendat de politia Galbinasi City

Nu e la misto, chiar am fost amendat, faza e ca nu ma impac cu ideea in sine: amendat de politia din galbinasi ? exista politie in satul cu 100% tigani  unde nici iarba nu creste ? aia m-au amendat ? refuz sa cred si totusi..

Mergem ca baietii, geamu deschis, 60 la ora pe un drum pustiu. De nicaieri apare un sarac de politist si-mi face semn sa trag pe dreapta. Opresc masina, vad ca nu e de la rutiera, ma intrebam de ce mortii lui m-a oprit. Se prezinta, intorc privirea si vad un tigan, fara dinti in gura care vorbea peltic si care imi cere actele pentru un control de rutina cica. Am zis ca nu e cazul sa ma cert cu el, i-am aratat actele si il vad ca dispare la masina lui spunandu-mi sa-l astept. Incep sa devin suspicios si nu-mi iau privirea de la el dar dupa cateva clipe ies si merg sa vad ce face cu actele mele, incepusem sa ma gandesc ca poate e ciorditor cu haine false. Il vad ca mazgalea un proces verbal, il intreb ce se intampla, omu nimic. Imi spune sa semnez,ii spun ca vreau sa vad ce scrie, moment in care apare al 2-lea politist care se aseaza langa mine. V-am amendat pentru centura de siguranta si va rog sa semnati. Celalat aparuse la fix sa se dea martor. Koae, recunosc, am mers fara centura dar hai sa ne intelegem, da-mi avertisment si o rezolvam ca baietii; omu schimba brusc tonul: pai ce sa-ti fac fratele meu, trebuia sa-mi spui de la bun inceput ca ne putem intelege, acum e prea tarziu, nu pot anula procesul verbal. Concluzie: omu iesise la produs, este mai mult decat evident doar ca a existat o lipsa de comunicare. Am semnat si am sunat pe cineva important sa aflu un nume, voriam sa-l prind la interval. Aflu in 10 secunde numele care rezolva totul si cand ii spun fraierului ca vorbesc cu acel cineva imi da procesul verbal si fuge cu masina. Repet: MASINA DE POLITIE DEMAREAZA  de langa mine la auzul acelui nume, e clar ca omul s-a temut sa nu-l dau la telefon.

Acum nu stiu ce sa fac, probabil voi plati amenda dar e clar ca saracu asta din galbinasi doarme prost in noaptea asta. A mers la risc, a vazut ca sunt guster si a zis ca ma face; posibil ca maine sa se schimbe situatia..

Ce vreau sa va spun dupa mizeria de azi: cand vedeti la tv (fute-m-as in toate posturile romanesti) reportaj cu soferi care scuipa si injura politisti sa nu-i condamnati, sunt sigur ca ei au dreptate, politia nu e decat pe japca, mi s-a confirmat azi a 100-a oara. Daca vi se intampla sa va opreasca sa nu recunoasteti nimic, sa nu semnati nimic, nu mai fiti cetateni corecti. Eu am fost exemplar si mi-am luat-o rau..

UPDATE: am platit amenda, nu merita sa ma complic pt cativa zeci de lei. Am sunat insa la politia rutiera din calarasi sa le spun ca mi se pare ridicola atitudinea gaborului care m-a amendat. A fost imposibil sa leg un dialog si sa ma fac inteles, omul fiind expert in schimbarea subiectului. Nu apucam sa spun 2 cuvinte ca incepea sa-mi spuna diverse cacaturi, fara logica, cu unicul scop de a ma zapaci. L-am futut in gat si am inchis telefonul, nu avea rost.

Feriti-va de oamenii legii..

Comentarii ( 13 )

  1. Pai daca nu era de la rutiera avea dreptul sa te amendeze? Si ala de la telefon poate ca nu era expert in eschivari ci pur si simplu prost.

  2. Daca vrei sa nu mai platesti amenzi poarta centura si respecta regulile! Politistul nu si-a facut decat datoria.
    Cat despre faptul ca politistul ar fi acceptat sa va ,, intelegeti” este de necrezut, politistii din Galbinasi isi fac datoria si nu isi risca locurile de munca aceeptand bani sau orice altceva de la soferii indisciplinati.

  3. Politistul care te-a oprit avea tot dreptul sa o faca. In cazul in care nu stii politistii din comune desfasoara si activitati rutiere.
    Este inacceptabil faptul ca faci o astfel de descriere agentului de politie! Acesta si-a indeplinit doar sarcina de serviciu. Chiar daca isi desfasoara activitatile intr-o comuna precum Galbinasi, agentii de politie de acolo chiar isi fac treaba ireprosabil.
    Daca vrei sa nu mai primesti amenzi, respecta regulile pe viitor.
    Cat despre faptul ca a acceptat sa va intelegeti, este de necrezut! Crezi ca si-ar pune in pericol cariera acceptand 100 de lei de la un sofer indisciplinat? Eu nu cred!
    Atitudina ta a fost imorala.
    Iar limbajul tau folosit in descrierea politistului este jignitor!

  4. Mai Cristina, nu stiu ce naiba ai cautat pe google de ai ajuns pe aici; eu iti spun sa nu judeci pe nimeni atata timp cat nu esti in situatia respectivului.
    Uite, sa presupunem ca erai cu mine in masina, erai pe marginea drumului in Budesti si te-am luat sa-mi faci un oral. Exact cand ne era mai bine ne-a oprit agentul si, fara voia ta, participai la dialogul dintre mine si el. Ai fi observat ca n-am mintit si n-am exagerat cu nimic, ba din contra, sunt si un tip simpatic !

  5. Cred ca labagii se descurca singuri, nu au nevoie de femei.
    Cred ca faci parte din categorie, din cate am vazut esti cam misogin.

  6. Eu m-am prins, ea e militian in zona, auzi tanti, „labagii” in propozitia matale se scrie cu trei i, iar cristina e cu litera mare ca doar n-oi fi substantiv. Eventual organ.

  7. Pai tu nu te-ai prins? Substantivul ia apararea obiectelor vorbind despre laba, mda, auzi duduie, deja ma intreb care-i femininul de la organ ca accentul pe ‘labagi’ am vazut cum se pune. Si sa-ti dau un sfat, mai lasa-ti colegii sa se descurce si singuri ca de-aia-i plateste tara, si cat timp iti relaxezi incheietura mai pune mana pe o carte de gramatica_ca ma cam ustura ochii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top