o zi prin tribunale

Nu va bucurati degeaba, nu m-a dat nimeni in judecata. Am fost sa tin de urat cuiva care e „parat” intr-un dosar pe un motiv infantil, mi-e si rusine sa spun despre ce e vorba. Ma rog, e o caterinca de proces dar nu asta e imprtant ci persoanele care bantuie pe acolo. Apropo, stiti cine se mai judeca ? va spun eu: toti distrusii, boschetarii, tiganii si pensionarii in proportii relativ egale; n-am vazut nici macar o persoana imbracata decent, eram cam singurul de varsta mea pe acolo si cel mai aratos. Logic, cine are ceva creier  in cap nu se judeca pe o roaba de pamant. Mai erau si avocatii, unii incaltati cu tenisi pe sub roba si cu totii misunau la agatat de prosti, suspect de multi si de creduli. Era unu care trecuse rosu, lovise 2 masini si vroia permisul inapoi. I-a aratat unuia procesul verbal unde declarase ca nu are obiectii legat de accident, cu alte cuvinte isi recunoscuse vina. Evident ca avocatul l-a imbarligat, „te rezolv domne, hai aici sa discutam si marca banu..”

Altul, un batranel mic, vai mama lui, se intalnise cu avocata iar ea ii citea foarte mandra: hai ca te-am scapat ieftin, ai primit un an cu suspendare si 500 de milioane de dat; nu se putea mai bine..

Un alt bosorog, abia se tinea pe picioare, venise cred sa plateasca avocatul; imi era mila de el cand l-am vazut cat de greu se misca, a lasat bastonul pe o masa si a scos caramida manca-ti-as; avea cateva zeci de milioane la el..

A fost o zi de rahat, nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte. O lume cumplita de care n-as vrea sa ma lovesc niciodata..

Comentarii ( 3 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top