poveste de craciun

this is a true fuckin story

Se intampla acum multi ani koae, tocmai ma combinasem cu una spre sfarsitul verii. De sarbatori eram tot impreuna si ne intrebam ce vom face; pe mine ma stiti, in casa, o mana la oo, in cealalta o bere iar ea putea sa-mi faca orice vroia, nu ma suparam. Ghinion, a venit cu ideea de a merge la ma-sa mare la tara, undeva in fundul tarii, putin mai sus de Vatra Dornei.  2 zile mi-a spalat creierul, ca e beton, ca batrana care traieste izolata se va bucura enorm, ca peisajul, ca muntii, ca zapada, sania..ma rog, cu greu puteai sa refuzi. Am acceptat..

Singurul tren care mergea pina acolo circula noaptea deci am luat bilete la cuseta de dormit. Fiind prima oara (si ultima in acelasi timp) mi-am luat-o rau, n-am putut sa dorm, mai era unu care dormea acolo, n-am putut koae. Dupa miezul noptii incepusem sa am unele indoieli, se facuse si frig, ma simteam obosit, era naspa. Stateam cu gandul ca vom ajunge, voi manca un carnat de tara si voi dormi la caldurica toata ziua.

Noaptea a trecut greu si imi aduc aminte ca in Suceava a stat trenul mai mult de-o ora. Ramasesm singuri prin vagon si muistii au oprit caldura de tot. Am paaaraaaalizat de frig, sa-mi bag pl. Fufa nu zicea nimic, era chircita intr-un colt, indura eroic. Am ajuns la V.D. pe la 9 si ceva, cand m-am dat jos din tren arata termometrul -26 de grade. Instantaneu mi s-au lipit narile de frig iar oboseala m-a adus la limita. De acolo am luat un autobuz apoi am mers pe jos si cand era sa mor inghetat mi-a spus ca am ajuns.

Intram intr-o curte saracacioasa si dintr-o casa modesta iese o batrana. Mamaie, am venit sa te vizitam ! sare fufa in sus de bucurie, se duce la ma-sa mare, se imbratiseaza, ma rog, faze. Batrana se uita la mine si ma striga pe un alt nume sa intru in casa ca inghet. Intru, imi las jos rucsacul, eram fericit ca supravietuisem. Intra si fufa cu ma-sa mare, aia batrana ma tot striga pe alt nume, nu mai tin minte cum. Fufa ii spune ca nu sunt acel tip, sunt noul ei prieten. manca-ti-as, atat a trebuit sa auba nebuna aia ca o vad cum ia o coada de matura, ma ia de maneca si ma da afara; se intoarce la fufa si o aud cum incepe sa urle la ea: „de ce vii la mine in casa cu toti derbedeii, iesiti din casa mea, iesiti din curtea mea; koae, a fost momentul maxim, am simtit ca mor. Am iesit din curte, asa am reactionat pe moment si am luat-o pe jos spre autobuz fara sa ma uit in urma desi fufa si rucsacul ramasesera. Aia ramasese sa se certe cu baba iar eu am intrat intr-o carciuma unde am avut noroc sa gasesc ceai fierbinte. M-am asezat la o masa si incercam sa gandesc lucid, ce urmeaza sa fac. Eram rupt de somn, de frig si foame si la sute de km de casa. Singura solutie era sa plec, indiferent ca baba nebuna se sucise intre timp. Dupa vreo 2-3 ceaiuri m-am intors sa-mi iau sacul apoi ma opream la gara. Am intrat in casa, fufa era imbracata, ma astepta. Mi-am luat sacul si ne-am intors la gara, pe drum n-am schimbat niciun cuvant unul cu altul.

Tren a fost tot seara, asa ca ziua, ma rog, cat mai ramasese din ea am fost boschetar in gara din V.D. La intoarcere, probabil de nervi sau poate ca nu mancasem nimic, am avut niste crampe cumplite, nu credeam ca rezist atatea ore pina acasa. Surprinzator, am reusit..

Nu este ceva de care imi aduc aminte cu placere. A fost o experienta groaznica de care ma puteam lipsi, tot ce trebuia sa fac era sa stau cu mana la oo si sa nu-mi pese ca sunt demodat. Cand aud ca de revelion TREBUIE sa faci ceva iesit din comun ma trec fiorii. Eu nu simt nevoia sa fac nimic, nu vreau sa merg nicaieri. Ma gandesc ca cei care sufera dupa aventura probabil ca au o viata taaaare nefericita. Credeti-ma pe cuvant, nu trebuie sa fii in varful muntelui cu sampania in mana ca sa fii fericit. Pentru ca fericirea vine din lucruri simple daca nu v-ati prins pina acum..

Comentarii ( 8 )

  1. Banuiesc ca nici dupa aia nu v-ati mai vorbit.
    Cu chestiile speciale de revelion… Tocmai am ascultat alte povesti nemuritoare la munca. Una din colege era nervoasa ca iubitul ei a lasat-o sa-si plateasca singura partea ei de masa de revelion la bambu. Dar atat de nervoasa incat e foarte posibil sa se desparta pana la revelion… Dupa Craciun aflu urmatorul episod din telenovela…

  2. saraca fata.. dupa ce ca „iubi” al ei se va uita toata noaptea dupa alte buci, tre sa mai si plateasca pentru asta; tine-ma la curent..
    on: dupa aventura cu trenul nu ne-am mai vorbit; de cate ori ne intalneam era deja dezbracata..

  3. meeeery christmas to everybody

    scuze ca n-am raspuns la mesajele primite, fratili vostru a tinut telefonul inchis, s-a uitat la filme, a mancat si a dormit in nesimtire. ma iertati ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top