Mandru ca esti putoare?

Este o mare diferenta intre a fi roman si a fi mandru ca esti roman. Ce, n-ati auzit pe nimeni ca e o mandrie sa fii roman ? eu am auzit  in general de la diversi care au fost sau sunt plecati ocazional pe afara si se intorc din.. x motive. Incerc sa fac o comparatie sa intelegeti: a fii mandru ca esti roman e ca si cum ai fi mandru ca esti casatorit cu una fara tzatze. Te obisnuiesti cu ea dar vrei sa ti-o tragi si cu una cu tzatze mari sa vezi cum e. Apoi depinde de tine, te intorci inapoi la bubitze sau ramai la bidoane. Cam asa e si cu emigrantii de ocazie (fara aluzii), la un moment dat spui cu voce tare ca esti mandru. Stiu si de ce ! Pai hai sa luam o tara la intamplare, sa zicem..Belgia. La ora 5 dimineata nu vezi mai mult de 2-3 masini pe strazi. La ora 7 dimineata toate soselele si autostrazile sunt pline de masini. La ora 10 dimineata e pustiu pe strazi pina la ora 5 dupamasa cand iar e buluceala. La ora 7 seara toti sunt in case, magazinele sunt inchise, la ora 9 seara majoritatea dorm pentru ca maine o vor lua de la capat.

Acum la Bucuresti: la ora 5 dimineata deja se sta la semafoare. la 7 dimineata  stai blocat in trafic pina la 9. La 10 dimineata e trafic ca la 7 dimineata. La 12 ziua e trafic ca la 7 dimineata. La 5 dupamasa e trafic de 2 ori mai mult ca la 7 dimineata. La 9 seara e trafic ca la 7 dimineata. La 12 noaptea se sta la semafoare. Si sa nu uit: de la 7 dimineata pina la 12 noaptea strazile sunt pline de oameni. Vedeti singura diferenta ? va spun eu: acolo se munceste, aici nu. D’aia esti mandru..

L.E. am observat ca am mancat un adjectiv chiar acolo unde era nevoie; asa se intampla cand scrii fara sa ai textul pregatit, continui ca sa nu-ti pierzi ideea. btw, mandru e adjectiv ? plm..

5 Comentarii la "Mandru ca esti putoare?"

 1. Eu’s mandra ca sunt moldoveancam pt ca moldovencele sunt frumoase, harnice si bucatarese deosebite. Partea cu roman… sunt in asentiment cu tine.

 2. Eu stiam de moldovence ca sunt frumoase si..futacioase; daca am fost informat gresit.. mea culpa 😀

 3. Cat, e din auzite, sper ca nu te-ai suparat; era si un banc:

  Gigi: am auzit ca moldovencele sunt cele mai bune la pat..
  Fane: hehe, nu-ti dai seama pina nu faci dragoste cu una
  Gigi: si, cum e ?
  Fane: nu-mi dau seama..

 4. :))) De foarte multa vreme nu ma mai deranjeaza bancurile cu moldovence si cu blonde. De confirmat… nu prea am cum sa zic… tre sa intrebi pe altcineva 😛

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi afisata.


*