Mandru ca esti putoare?

Este o mare diferenta intre a fi roman si a fi mandru ca esti roman. Ce, n-ati auzit pe nimeni ca e o mandrie sa fii roman ? eu am auzit  in general de la diversi care au fost sau sunt plecati ocazional pe afara si se intorc din.. x motive. Incerc sa fac o comparatie sa intelegeti: a fii mandru ca esti roman e ca si cum ai fi mandru ca esti casatorit cu una fara tzatze. Te obisnuiesti cu ea dar vrei sa ti-o tragi si cu una cu tzatze mari sa vezi cum e. Apoi depinde de tine, te intorci inapoi la bubitze sau ramai la bidoane. Cam asa e si cu emigrantii de ocazie (fara aluzii), la un moment dat spui cu voce tare ca esti mandru. Stiu si de ce ! Pai hai sa luam o tara la intamplare, sa zicem..Belgia. La ora 5 dimineata nu vezi mai mult de 2-3 masini pe strazi. La ora 7 dimineata toate soselele si autostrazile sunt pline de masini. La ora 10 dimineata e pustiu pe strazi pina la ora 5 dupamasa cand iar e buluceala. La ora 7 seara toti sunt in case, magazinele sunt inchise, la ora 9 seara majoritatea dorm pentru ca maine o vor lua de la capat.

Acum la Bucuresti: la ora 5 dimineata deja se sta la semafoare. la 7 dimineata  stai blocat in trafic pina la 9. La 10 dimineata e trafic ca la 7 dimineata. La 12 ziua e trafic ca la 7 dimineata. La 5 dupamasa e trafic de 2 ori mai mult ca la 7 dimineata. La 9 seara e trafic ca la 7 dimineata. La 12 noaptea se sta la semafoare. Si sa nu uit: de la 7 dimineata pina la 12 noaptea strazile sunt pline de oameni. Vedeti singura diferenta ? va spun eu: acolo se munceste, aici nu. D’aia esti mandru..

L.E. am observat ca am mancat un adjectiv chiar acolo unde era nevoie; asa se intampla cand scrii fara sa ai textul pregatit, continui ca sa nu-ti pierzi ideea. btw, mandru e adjectiv ? plm..

Comentarii ( 5 )

  1. Cat, e din auzite, sper ca nu te-ai suparat; era si un banc:

    Gigi: am auzit ca moldovencele sunt cele mai bune la pat..
    Fane: hehe, nu-ti dai seama pina nu faci dragoste cu una
    Gigi: si, cum e ?
    Fane: nu-mi dau seama..

  2. :))) De foarte multa vreme nu ma mai deranjeaza bancurile cu moldovence si cu blonde. De confirmat… nu prea am cum sa zic… tre sa intrebi pe altcineva 😛

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top