Va place Romanica ?

Serios, va place ceva in tara asta ? Ce va place ? Va plac oamenii ? Apropo, care oameni ? ca vecina aia cu gaoaza misto nu prea se pune..ah, probabil ca va plac moldovenii ca sunt oameni gospodari.. sau era vorba de olteni ? Ma rog, poate va place ca avem paduri. Da, avem, pacat ca nu sunt ale noastre, sunt ale smecherilor si le taie sa faca coili si mai mari..ne-au lasat si noua la misto cateva poienite sa ne plimbam, sa ne distraga atentia de la miile de hectare taiate in fiecare an. Sunt sigur ca va plac si muntii! iti dai seama koae, ce privilegiu pe noi sa traim in singura tara din lume care are munti..de fapt stai; munti sunt aproape peste tot in lume, pe cine pacalesc..

Gata, stiu. Va place ca avem litoral, adica fete, buci, tzatze. Pline de toate bolile dar ce mai conteaza! era sa uit: avem si delta! un must have pentru orice taran loser venit la oras este sa mearga macar 1 zi in delta, ii ofera un aer boem, mai ales cand toti fraierii merg la bulgari (apropo, am auzit ca si asta ar avea litoral dar eu nu cred), cat de cool esti cand le spui tuturor „am fost in dalta”,  cu accent mai circumflex asa, ha ?

Scuze, m-a luat valul. Trebuie sa va placa sistemul sanitar! mama cat de misto e cand intri intr-un spital pentru un control banal si pleci cu hepatita.. dar cat de dragute sunt asistentele, felul in care te respecta doctorii, n-are cum sa nu-ti placa asta. Dar ce ziceti de functionarii de la financiar ? cata amabilitate, ce profesionalism.. si totusi astea nu-s nimic in comparatie cu eficienta sistemului, faptul ca nu esti plimbat de la un ghiseu la altul, faptul ca nu sunt niciodata cozi..foarte misto tara asta, Suedia, la ea ma refer..

Ce ziceti de taxe ? paradis fiscal in toata regula, nici nu simti ca esti taxat. Imi aduc aminte cand aveam firma ca o sunam mereu pe contabila: chiar nu avem nimic de platit ? am atata profit, vreau sa platesc si la stat ceva.. de unde manca-ti-as, primeam instiintari ca tot eu am de incasat bani de la ei. Chiar zilele trecute, la mult timp dupa ce mi-am inchis firma, am mai primit un plic in care sunt rugat sa platesc niste maruntis, o suma derizorie; Nici nu stiti cat m-am bucurat ca pot sa-i ajut..

Gata, mi-am revenit. Stiu ce va place! va place ca avem cel mai mic pret la benzina si cele mai mari autostrazi. Sau e invers ? mortii lor de paradoxuri..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top