sfaturi si ponturi

Batranul Twigg recomanda sa nu va vindeti niciodata hard disk-urile personale. E ok sa-ti vinzi vechiul PC dar scoate-i hard-ul sau pune altul care nu e al tau, se gasesc pe net cacalau. E usor de inteles, datele se pot recupera si poate ai uitat ca in urma cu cativa ani ti-ai fotografiat coili si le-ai pus intr-un folder. Sau pe nevasta-ta in timp ce-ti facea mumu. Si chiar daca nu ai nimic in afara de documente neinteresante, de ce sa risti ? Pune vechiul hard intr-un dulap si lasa-l acolo cu toate datele pe el chiar daca le ai transferate si pe noul hard/pc. Exista sansa ca noul hard sa se futa si sa pierzi totul. Disperat ca nu ai un back-up la toate documentele iti pare rau acum ca ti-ai vandut vechiul hard pe mai nimic si plin de draci, te duci catre centrul de recuperat date gasit pe net. Gresit! Inainte de a merge la recuperator, fa o imagine a hardului futut (care presupunem ca inca functioneaza) pe un alt harddisk; daca nu stii cum se face, cauta pe net sau mail la admin@twigg.ro daca ma prindeti in toane bune. Daca ati reusit si intre timp v-ati mai si documentat, puteti incerca singuri o recuperare, sunt forum-uri dedicate si pute de soft-uri pentru asa ceva. Daca gresiti ceva sau mai rau, ati stricat in loc sa recuperati – aveti imaginea creata mai devreme.

Acum, presupunem ca nu vreti sa riscati cu softuri piratate, mergeti la recuperator dar aveti grija: se cer bani multi pe asa ceva deci daca vorbim recuperarea unor poze de la un bairam nu stiu cat se merita.

Unii recuperatori folosesc o tactica parsiva de a te prinde de client: iti verifica hardul si daca datele se pot recupera, iti vor cripta niste sectoare pe hard tocmai pentru a nu putea nimeni altcineva sa recupereze datele in afara de ei. Fac asta pentru ca multi nu se mai indura sa plateasca suma ceruta si pleaca in alta parte sperand la un pret mai mic.  Pleci optimist de la ei, stii ca se pot recupera dar nu stii realitatea. Intr-un final fie renunti, fie te intorci si dai banii ceruti. Exista totusi si o probabilitate (mica ce-i drept) ca tot acest necaz sa-ti aduca putin divertisment in viata sexuala : iei hardul, mergi acasa, te inchizi in baie si-ti dai cu el peste oo, s-ar putea sa-ti placa..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top