Drama de a fi roman

Cunosc pe cineva care s-a culcat sarac si s-a trezit bogat. Asa le aranjeaza viata, le arunca Dumnezeu unor saraci cate un sac de bani, parca sfidand pe cei care chiar au nevoie. Gigel era un baiat sarac lipit, atat de sarac incat cand a dat la facultate in Bucuresti a venit in adidasi lipiti cu superglue. Dar cum spunem, la un moment dat, un sac plin cu bani a cazut fix in curtea lor. Nu o suma extraordinara, cateva zeci de mii de euro inseamna, pentru multi, banii castigati intr-o zi..proasta.

Bun. Ce credeti ca au facut parintii lui Gigel ? este greu de ghicit asa ca va spun eu: si-au dat demisile de la job-urile de cacao si o tin intr-o petrecere. Ce credeti ca a facut Gigel ? s-a dus intr-o vacanta la..Monaco! da koae, Monaco. Acum, intrebarea fireasca: de ce tocmai acolo ? si tot eu imi permit sa dau un raspuns: cred ca nevoia de a arata opulenta. Se manifesta in general la saraci si la cei limitati intelectual. La dracu, toata lumea a fost in Spania si Germania, eu in schimb am stat printre miliardari la Monaco! Pe bune, cum poti sa te simti printre miliardari, tu, om sarac ? Si ce dracu e de vazut in Monaco in afara de lux ?

Cam asta se intampla cu majoritatea celor care se trezesc cu saci cu bani picati peste noapte, indiferent ca sunt castigatori la loto sau mostenitori de case si terenuri, toti simt nevoia de opulenta. N-am prea auzit pe nimeni sa ia in calcul o viata noua in alta tara. Sau sa nu-si schimbe stilul de viata si sa treaca brusc de la Dacia la Mercedes si de la Eforie direct pe plajele din Dubai. Dar nu conteaza ca banii se duc repede, important e ca am poze cu mine in Monaco sau la Burj Dubai. Pentru asta s-a inventat facebook-u, nu ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top