Dragi mamici

Haideti sa va lamureasca batranul twigg cum sta treaba cu copiii vostri. Vi s-a spus la gradinita ca „este foarte inteligent dar cam nazdravan” ? Ei bine, a vrut sa va spuna ca aveti un copil tembel. Este o forma delicata de a-ti transmite ca e cazul sa-l mai educi si poate sa te ocupi de el in timpul liber. Ah, l-ati inscris deja la clasa zero si invatatoarea va spune „este foarte istet dar cam neatent” ? A vut sa va spuna ca e greu de cap. E o contradictie in termeni, nu prea merge sa fii istet dar neatent in acelasi timp decat daca esti un geniu sarit de pe fix. Asa ca degeaba te bucuri. De ce crezi ca ti-a spus asta doar intre 4 ochi ? Pentru ca a spus tuturor intre 4 ochi, daca spunea ca „am o clasa de copii tampiti” o dadeati in judecata. Nimeni nu are dreptul sa se ia de fi-miu, toata lumea spune ca e destept. Dar cine e „toata lumea” ? familia si rudele ? Ei sunt subiectivi, doar e din familie. vecinii ? Pai cine are chef sa se certe cu tine ?

Cunosc pe cineva, la 5 ani i-a pus meditator de limba araba. Ba, esti prost ? Pai doar daca ma uit pe un text in limba araba ma ia cu dureri de cap, ala micu ce poate sa invete ? Altii fac zilnic lectii, unii cate 2 sau 3 ore. Dragi mamici, ii chinuiti. Lasati-va copilul sa se bucure de copilarie ca toata viata o sa invete si o sa se trezeasca dimineata. Daca spui ca vrei sa-i oferi copilului tau tot ce n-ai avut tu, ofera-i copilaria pe care o merita. Te-ai luat dupa educatoare/invatatoare si crezi ca are potential ? Tu aveai la 5 ani ?

Comentarii ( 6 )

  1. mie mi-a zis învățătoarea din clasa a 3-a sau a 4-a ca sînt „brînză buna în burduf de cîine” … și mie m-i s-a rupt și m-am dus sa ma joc fotbal în curtea scolii. îți dai seama, aveam 9-10 ani…plm, ce sa înțeleg io atunci cînd ăilalți jucau fotbal în pauza…

  2. Uska, eu la 5 ani eram praf. Nici la 10 nu stateam mai bine, in afara de fotbal nu ma puteam concentra la nimic altceva. Si cand ma scotea la tabla..omg, ce cosmaruri am si acum..

  3. Un DEX n-ar strica pentru parintii neatenti.
    Si fii’mea o sa faca la 5 ani ce-am facut si eu: mancare excelenta din frunze, iarba si noroi cu diferite concentratii.

  4. Auzi Uska, daca ai veni in parc si fi-ta ar incepe sa vorbeasca in engleza, nu-ti poti imagina ce barfa ar fi..
    Te invat de bine: nu te pune cu mamicile frustrate, te vor cobori la nivelul lor si te vor bate cu experienta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top