o viata nu inseamna 3 ani

M-am tot gandit zilele astea, incep sa vad lucurile diferit fata chiar si de anul trecut. Daca mi se iveste ocazia de a „combina” niste banuti, sa zicem macar juma de milion, as refuza sau m-as baga, constient fiind ca voi lua cativa ani ? Anul trecut as fi refuzat, acum nu mai sunt atat de sigur. Juma de milion inseamna un trai linistit in urmatorii 40 de ani. Este foarte posibil ca eu sa traiesc inca 40 de ani deci merita sa-mi pierd 3 ani ? discutabil..

Totul tine de adaptare. Imi aduc aminte, cand m-au luat astia in armata, impactul asupra psihicului in primele zile a fost cumplit. Nu puteam sa mananc, nu puteam sa dorm, ma gandeam doar la gagica-mea de atunci, la calculator, imi era dor de maica-mea. Apoi m-am obisnuit, chiar incepuse sa-mi placa. Nu zic ca e bine acolo dar e relativ asemanator ca experienta.

Presupunem ca iau 3 ani. Ce voi face acolo ? Probabil voi citi mult, n-am mai facut-o de ani de zile. Mi-as dori sa am timp sa mai citesc dar mereu sunt alte cacaturi de facut. Probabil voi trage de fiare, am o tentativa de burta oribila, as vrea sa scap de ea. Si nu in ultimul rand, as vrea ma linistesc, m-am saturat de alergatura, stat in trafic, stres din cauza banilor si alte cacaturi.

Probabil nu mi se va ivi aceasta ocazie sa pot s-o iau in calcul. Deci ce voi face in continuare ? nimic deosebit, voi face ceea ce am facut si pina acum: aceleasi cacaturi banale si voi fi la fel de sarac. Si nicio speranta pentru urmatorii 40 de ani. Cred ca pretuim lucruile fara valoare si ne scapa din vedere esentialul: viata nu merita traita in saracie si 3 ani nu inseamna o viata. M-as bucura sa nu fiti de acord cu mine, nu cred ca avem loc cu totii..

Comentarii ( 6 )

  1. in teorie 3 ani acolo nu suna prea rau. dar in astia 3 ani poti sa ai foarte multe ghinioane (sa mori, sa fii inscenat, sa fii batut crincen…) si sa petreci mult mai mult decit ti-ai planuit. pe de alta parte nu ai de unde stii ca iti da doar 3 ani, in functie de cine esti, de ce ai facut ai de ce avocat ai parte poti sa iei poate 5 sau 9 ani…atunci suna altfel problema.

    nu stiu daca le-ai vazut, dar iti recomand doo filme:
    – Felon (2008) http://www.imdb.com/title/tt1117385/?ref_=nv_sr_1
    – Cell 211 (2009) http://www.imdb.com/title/tt1242422/?ref_=nv_sr_1

  2. Pai si in libertate poti sa mori calcat de tramvai, sa fii batut pentru portofel, sa fii impuscat ca te-ai uitat la nevasta altuia sau ca ai parcat pe locul altuia.
    Am vazut ambele filme, mi-a pacut mai mult Felon

  3. pai da, dar riscurile cresc considerabil cînd ești acolo. asa pe strada, nefiind închis ai mult mai multe șanse să-ți trăiești viata liniștit…
    ideea e ca aproape nimeni nu s-ar duce acolo de buna voie. chiar dacă ar fi vb de multi bani.

  4. Pai nu te duci Uska de bunavoie, te duci pentru ca ai furat. Cu putin noroc (avocat bun) si ceva relatii prin parnaie, scapi viu si nevatamat. Apoi alegi sa traiesti retras, intr-o casuta la munte pina crapi de batranete si fara sa numeri zilele pina vine posta sa-ti aduca 3 lei. Sau poti sa inchiriezi un avion privat, sa iei 10 pizde si apartamentul regal din vrun hotel de 7* din Dubai si sa fii regele lumii cateva zile.

  5. stiu si inteleg ce zici. io zic de oamenii normali, aia de viseaza sa fie regi pt o zi-doo dar nu au singe-n p_la sa faca ce a facut ala din „Wolf of wall street”. populatia in general accepta sistemul si reglulile sitemului pentru ca se gindesc la consecinte. aia de fac orice vor au o cu totul alta gindire si mentalitate, nu vad consecintele, nu au pareri de rau si fac orice vor ei, indiferent ca e bine sau rau.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top