aduceti-mi aminte

Sa nu ma mai leg la cap cu oameni care n-au habar. Indiferent ca e vorba de simple discutii despre IT sau cosmos ori sa-i ajut la ceva la care zic eu ca ma pricep cat de cat. Exceptie fac desigur subiectele despre femei, fotbal si politica unde toata lumea se pricepe de la foarte bine in sus. Tineti minte ca era o vreme cand toata lumea stia sa „bage” windows ? Da, acu 10 – 15 ani era o afacere, toti vroiau sa treaca de la ’98 la xp, unii mai jmecheriti treceau inclusiv prin win me sau 2000, ma rog, ideea e ca se faceau banuti din rahatul asta. Du-te acum sa instalezi win la cineva: „vreau sa-mi salvezi toate pozele si documentele, vreau program de tras muzica, vreau sa joc fifa, vreau sa vad filme online, vreau aia si aialalta. Pai toate cacaturile astea nu inseamna instalare de win, inseamna ore intregi de munca. Ma rog, m-a luat valul, nu de windows era vorba, am renuntat demult sa mai fac astfel de servicii. Vroiam sa ma leg de altceva, de „ajuta-ma frate si pe mine”. Majoritatea celor care instalau odinioara s-au reprofilat pe tot felul de servicii care tin de IT, nu mai are nimeni chef sa instaleze win. Si pe buna dreptate. Dar acest domeniu e plin de surprize pentru ca toata lumea are impresia ca se pricepe. Ai acasa laptop pe care vezi filme porno ? E clar, te pricepi la IT. Numai ca fara cunostinte avansate, te infunzi la un moment dat si atunci ceri ajutor. Dar intr-un mod tipic romanesc „tu ajuta-ma dar vezi ca si eu ma pricep asa ca ai grija ce faci”. Pai koae, in cazul asta de ce-mi mai ceri mie ajutorul ?

M-a rugat cineva sa-i fac niste texte pentru un site. Am sunat omul potrivit, l-am platit, a facut textele, i le-am dat omului. Ghici ce-mi spune ? ca stie el ca l-am fraierit, ca i-am cerut bani pe alte texte copiate din alte parti. I-am zis sa-mi demonstreze ca sunt copiate si ii dau banii inapoi. Evident ca nu m-a mai cautat. Altul ma suna sa ma intrebe de ce se numeste site-ul lui cacamaca.ro ca el vroia macacaca.ro. Pai tu ti l-ai cumparat cretinule ! Altul ca de ce nu se poate numi pagina lui de facebook „maca si caca & paca”. Altul ca de ce nu e pe prima pagina, site-ul lui are deja 2 zile, cat mai dureaza ?

Sunt ferm convins ca undeva, in toata ecuatia asta este si vina mea. Cunosc tot felul de personaje in tot felul de circumstante, unii imi cer ajutorul si uneori ii ajut (futu-i mortii ma-sii de verb) pentru ca na, asa sunt eu, fraier. Nu stiu cum dracu, am parte de toti semidoctii din lume. Ba si ai dracu, au un talent in ei..ii vezi ca leaga 2, 3 vorbe in domeniu, cer ca niste mielusei putin ajutor si apoi te trezesti ca de fapt le-ai facut mai mult rau, ca stiu ei cum sta treaba, ca pai ei prosi dar nu sunt. Asa-i, nu sunteti prosti, sunteti (vorba cuiva) nemarginit de prosti. Dar si eu o merit din plin. Am nevoie de putina terapie, trebuie sa-mi scot din vocabular cuvinte precum „ajut” si „gratis”. Asa ca-mi iau o mica vacanta. Ne hauzim peste 1 saptamana.

Comentarii ( 1 )

  1. „Stiu si eu sa instalez, dar tu-l -bagi mai bine-„.
    In alta ordine de idei… instalarea e de mult „next next next”.
    Vrei cacaturi in plus? $$$

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top