we know what you did

Gata vacanta, ha ? Cum a fost prima zi de lucru ? Imi pare rau, n-am vrut sa va supar. Imi dau seama ca dupa atata soare, mare si mers cu avionul prin tari straine, e destul de greu sa te intorci la traficul din oras si aglomeratia din metrou. Si totusi s-a terminat, ne-am intors aici unde facem bani. Bine, stiu ca fiecare spune ca are de gand sa-si caute altceva, nu mai e multumit de actualul job, nu castiga suficient, munceste prea mult etc. Dar cu toate astea fiecare si-a permis sa mearga in vacante de sute, poate mii de euroi. Eu de exemplu am cunostinte care au fost in state toata vara si nu la rude, in vacanta. Mai stiu pe altii care au fost la turci la Belek si chiar in acest moment, o alta cunostinta se balaceste pe plajele de pe Coasta de Azur. Nu ma intelegeti gresit, ma bucur pentru ei, nu sunt invidios ca altii. Sa mor, chiar nu sunt, cine ma cunoaste poate sa confirme. Idea e alta: koae, doar biletul in state costa cam 800-1000E de persoana ! La Belek un sejur e cam 2000E! pe coasta nu mai zic..deci se pune intrebarea fireasca: cat castigati manca-v-as ? Ca pe oricine intrebi iti va spune ca abia isi duce traiul..

Era o intrebare pusa la misto, stiu de unde are lumea bani. Raspunsul e clasic: aproape fiecare combina cate ceva sau are un job oficial si un job neoficial. Adica fiecare se descurca si nimeni nu o sa spuna niciodata nimic. Dar asa mi se pare corect ! nu e treaba nimanui de unde are x atata banet, bravo lui ca se descurca. Si nici nu se scoala de dimineata sa plece la servici. Da chiar, din cunostintele voastre, cati se mai duc la program de 8 ore ?

Bine, dar astia trecuti de 60 de ani, de unde au frate bani ? Ca sunt pensionari, nu prea mai e loc de combinatii. Va spun ce cred eu: aproape fiecare pensionar are cel putin 2 case, una in care locuieste si una picata din cer mostenire de la vreo mortaciune. De acolo vin banii, mai ales daca a stiut cand s-o vinda. Sa nu va fie mila de pensionari, n-au pic de inima, au frustrari si invidie pe tineret ca se distreaza la varsta la care ei n-aveau ce sa manance. Am vazut prea multe cazuri in care copiii stau cu chirie in timp ce parintii stau in apartamente de 4 camere si nu vor pleca din casa lor decat cu picioarele inainte. Si la mine e la fel, eu platesc rate la banca toata viata in timp ce taica-miu are 2 case. Asa e toata generatia Gheorgiu Dej, toti au aceiasi mentalitate cretina.  De asemenea, nu le mai cedati locul in metrou, sunt mai rezistenti decat par, de exemplu au putere sa inconjoare biserici in 4 labe fara probleme.

Mie nu-mi plac curiosii sa fiu sincer. Nu ca as avea ceva de ascuns dar ma enerveaza maxim cand ii aud pe unii cu „de unde are ala frate bani”. Ala poate e mai ambitios ca tine, am cunoscut un tip care noaptea era barman intr-un club si ziua era paznic in metrou. Dar nu asta era ideea, important e sa ramai om, indiferent ce invarti, cat invarti. Atunci cand te dai jos din noul bmw seria 7 sa nu fii ipocrit si sa nu sa incepi sa te vaiti ca o duci rau, ca masina ti-ai luat-o printr-o conjunctura, ca abia iti permiti sa-ti duci zilele. Sa nu ne subestimam reciproc inteligenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top