[updated] Ultima postare despre alegeri

Nu stiu cu cine o sa votez, nici macar nu stiu daca merg la vot. Stiu doar atat: bucurestenii, pardon, intelectualii, pardon, corporatistii nu voteaza cu ponta. Dar nu din cauza doctrinei de dreapta, din cauza unor proiecte de viitor sau pentru ca guvernul a facut ceva care i-a afectat in mod direct. Nu, ei nu voteaza cu ponta din aparentul motiv ca restul tarii, pardon, taranii voteaza cu ponta. Ei nu pot fi la nivelul gloatei de la tara, a celor care sunt prosti, saraci sau de la coada vacii. Ei sunt corporatisti, ei lucreaza la birou, la PC. Ei umbla in costume, conduc masini si iau masa la mall, nu se pot compara cu pleava. Ei au functii, ei iau decizii, datorita lor si a pregatirii lor functioneaza economia. Dar nu-si dau seama ca laptele, branza si salamul din hipermarchet e muncit de taranii pe care ei ii desconsidera.

Daca taranul nu mai mulge vaca – corporatistul nu o sa mai aibe lapte de pus in cafeaua de la birou. Nici de friptura pe care o mananca la mall. Daca n-ar fi taranul care nu a semanat graul – corporatistul n-ar mai avea covrigi de rontait. Si exemplele pot continua.

Faptul ca tu ai un job unde se cere o anumita prezenta nu te face mai special. Faptul ca esti de la oras, stai ca boul in trafic 2 ore si lucrezi intr-o cladire din sticla nu te face mai bun, oricine iti poate lua locul la acel birou, oricine poate trimite un mail, plimba niste hartii sau scrie niste documente. In schimb, tu nu poti munci in locul taranului. Ca voteaza cu ponta, funar sau vadim – e dreptul lui. Nu esti cu nimic mai special decat un taran si n-ai niciun drept sa-l judeci. Momentan el iti da sa mananci.

Tu o sa votezi cum zic prietenii tai pe facebook, colegii de birou sau forumul/blog-ul pe care il citesti. Chiar daca ai o anume simpatie pentru cineva, e momentul sa renunti, trebuie sa rezonezi cu cel cu care socializezi. Doar nu vrei sa-si schimbe parerea despre tine. Si brusc ai impresia ca te-ai desteptat, erai gata sa-l votezi pe X, noroc cu facebook-ul care iti spune sa-l votezi pe Y. Nu, nu e bine. E bine sa votezi cu cine vrei tu, chiar daca habar n-ai ce dracu are de gand sa faca. Nu-l votati pe Diaconescu ca e din caracal si n’are dinti in gura; nu-l votati pe Vadim ca e nebun, nu-l votati pe Funar ca e ungur. Asta se numeste propaganda si nu face bine unei democratii.

In fond, de cine ne temem ? ca toti sunt cetateni de-ai nostri, ii vedem la tv de 25 de ani. Cum am ajuns noi sa stim abia acum care e cel mai bun ? Ne pricepem atat de bine la ales conducatori de suntem atat de siguri de data asta ? S-a dovedit ca nu stim sa alegem, de fiecare data am ales gresit si de fiecare data am incercat sa-l dam jos, sa-l huidium, sa-l injuram. Suntem normali la cap ? Si apropo, care va sunt asteptarile ?

De cand am inceput sa scriu (cam 10 minute) s-au nascut cateva zeci de mii de copii. Lumea in care traim nu are cum sa se mai faca bine, va fi din ce in ce mai rau. Echilibrul e atat de fragil incat e pierdere de timp sa dezbati pe cine sa alegi. E ca si cum incerci sa afli care masina e mai buna: audi sau bmw dar tu n-o sa-ti permiti niciodata vreuna din ele. Deci te bagi in seama aiurea. Eu cred ca amandoua sunt bune, nu vad niciun rost sa dezbat subiectul. Consider mai importanta incalzirea globala, ca se termina apa, petrolul, mancarea e toxica, ebola e langa noi si te omoara. Ar trebui sa ne preocupe aceste lucruri, nu prostiile. Dar noi nu ne vom maturiza niciodata. Si ei profita, de fiecare data.

update de aici

Stiti ce a facut fratili vostru azi ? Am fost reporter incongnito, am vorbit cu prietenii mei corporatisti despre alegeri, la modul „ia zi koae, cu cine votezi ?”; manca-ti-as, toti, aboslut toti au spus acelasi lucru „in orice caz nu cu ponta”. Ok, dar zi-mi si mie motivul, eu nu ma uit la tv, e un mister total pentru mine. Ba.. nimeni nu mi-a spus de ce dar toti par foarte siguri pe ei. N-am stors nimic, as fi venit aici cu explicatii, aveam subiect de discutii. Asa vorbesc ca tampitul si ma bazez pe teoria de mai sus in timp ce voi radeti de va spargeti. Ziceti-mi frate si mie ! Nu vreau sa merg duminica la vot si ma uit la stampila ca curca’n lemne „oare ce ascunde toata lumea ? oare e bine daca pun aici ?”. Asa ca nu ma mai duc, bag paula.

Vin acu seara acasa si ma pune naiba s-o intreb pe nevasta-mea cu cine voteaza; ghici ce-mi spune..

Comentarii ( 9 )

  1. In teorie ai dreptate, dar…
    ––––––––––––––––––-
    Din cauza țăranilor am ajuns în punctul asta, au pus botu’ la o sticla de ulei acu’ dooj-de-ani.
    Din cauza țăranilor am ajuns în starea asta, lipsa educației și ignoranta lor ne-au împins pînă aici.
    Nu țăranii ne dau laptele și oole, toate sînt industrializate. Țăranii poate mai produc ceva legume, carne și alte produse doar la nivel local și în cantitate mica.
    Știi ceva? Nu țăranii au furat conductele de irigație imediat după revoluție? Nu tot ei și-au vîndut terenurile sau pădurile?
    ––––––––––––––––––-
    Corporatistu’ pe de alta parte face parte dintr-o imensa turma de prosti care se hrănesc cu facebook, like , mail, smart fone, casual smart și alte aberații de genu’. Ei au impresia falsa ca sînt un soi mai special dacă știu sa manevreze 2 mailuri și sa dea like la o poza. De fapt și ei sînt tot țărani, dar de oraș, sînt ca niște olteni jmecherasi care au furat 2 porumbi și i-au vîndut pe 2 lei sa-i bea în birt, s-au descurcat!
    ––––––––––––––––––-
    Io nu votez, nu am nici un motiv sa votez. Acum fo 15 ani eram și io înfierbîntat de dreptate, de adevăr, sa vina X sau Y ca face ceva mai bun pentru tara. Mi-a trecut…toți sînt în cîrdășie acolo sus, poate nu chiar directa, prin intermediu’ trepădușilor care au legătura intre ei. La nivelu’ ala nu contează ca ești PDL, PSD sau PLM…la nivelu’ ala contează banu’ și atît!

  2. Stiu ca totul e industrializat dar pe banda aia din fabrica tot taranii muncesc. Pompa aia care se pune pe ugerul vacii – – tot taranul o pune, nu inginerul. Munca grea tot taranul o face. Nu le iau apararea dar nici nu pot sa-i injur ca s-au bucurat la niste faina. Viata la tara e grea, daca ar fi usoara n-am mai fi niciunul prin orase.

    Irigatiile, padurile le-au furat tiganii si jmecherii din lipsa de interes a autoritatilor sau cu acordul acestora. Eu daca tai un copac fac puscarie. Fabricile la fel. Du-te si fura o caramida, vezi daca scapi..

  3. Pt mine e simplu:
    Nu cu ponta pt ca 90% din ce spune, sunt minciuni (si campania cu „doar ponta scade taxele? Ahahahhahahaha).
    Iohannis pt ca Sibiu.

  4. Eu nu ma uit la tv, tocmai pentru ca se spun prea multe minciuni.

    on: pendulez intre Vadim si Diaconescu, nu pot cu Iohannis pentru ca Blaga – Berceanu – Videanu. Stiu, m-am tacanit dar tocmai asta e farmecul, sa votez cu cine vreau, nu cu cine mi se spune 🙂

  5. Si eu pendulez, dar nu Johannis pentru că Brașov :)) și pentru că e (prea) pro Germania.
    Ma gândesc la Vadim, mi se pare mai român decât ceilalți.

  6. Parerea mea e ca Iohannis era omul perfect daca nu era inconjurat de atatia dubiosi. Ok, il aleg pe el, sa-l vad iar pe blaga la interne? pe berceanu la transporturi ? si probabil pe basescu prim ministru ? Pai unde-i schimbarea ?

  7. Man, nu pot sta departe la asa polemica…:))) Despre tarani: sunt si eu unul dintre ei, chiar daca soarta m-a fortat sa-mi schimb domiciliul pentru moment, tot acolo ma voi intoarce. Ce nu stiu orasenii–corporatistii despre tarani este ca:
    1. as vrea sa vad si eu cati corporatisti sunt capabili sa sape 10 m de porumb in luna iunie cand la sol sunt aproximativ 45 de grade celsius, fara apa, cu 100g masline si 200g branza:
    2 totul incepand cu dezmembrarea CAP-urilor care a fost o idee geniala a lui Ceausescu (si nu tocati marunt din buze, stiu foarte bine ce vorbesc)pana la furturile de paduri se datoreaza tot „desteptilor” de la oras care isi imagineaza ca ei sunt dotati cu mai multe circumvolutiuni…doar isi imagineaza…
    3. uita-ti-va putin in istorie: poate nu stiti ce se intampla cand ii ajunge cutitul taranului la os…

  8. Leo:

    Nu te cunosc și nici nu am ceva cu tine.
    1. nu se poate sapa deloc, în nici-o condiție cînd stai pe laptop sa trimiți doo mail-uri cu pornache. 🙂
    2. țăranii au furat și dezmembrat instalația de irigare imediat după revoluție, țăranu’ taie copacu’ din pădure și tot el își vinde marfa sau pămîntu’ ieftin.
    3. istoria spune ca ultima data cînd țăranii au făcut ceva cînd le-a ajuns cuțitul la os a fost acum peste 100 de ani!!! azi doar ling o țuica și înjura…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top