meanwhile

Deranjeaza pe cineva daca azi, 1 decembrie, cand toata lumea se bucura ca e romani, eu sa fiu gigi contra ? Adica in afara de o mancarime.. aproape inexistenta ( mai degraba un obicei prost) de a ma scarpina prin zone mai rusionase, sa nu simt nimic ? Pentru ca, surprinzator, chiar nu simt nimic. Nu am niciun motiv si mai ales, mi-e rusine ca sunt roman. Pe bune, chiar mi-e rusine. Nu de azi, ieri, ci de cand m-am nascut. Tin minte ca eram mic, prost imbracat, iarna aveam cizme rupte in picioare si o asteptam pe maica-mea sa vina de la servici cu 2 felii de parizer pe care il primea la masa. Nu-l manca, ni-l aducea noua. Vremurile in tara asta au fost de cacat dintotdeauna, sa-mi bag pl. Cand am fost sa vizitez tari straine spuneam ca sunt orice dar nu roman, in felul asta aveam parte de putin respect. Apropo, zilele astea nu prea am iesit din casa si am avut timp sa ma uit la tv. Voi stiti ce e la tv ? Arestari koae, bulau si coruptie. Este incredibil in ce mizerie de tara am ramas, incep sa cred ca nu mai exista nici macar 1 om cinstit. Deci, ce tunuri se dau.. ce combinatii si combinatori, m-a luat cu ameteala. Nu, nu e bine sa te uiti la tv, o iei razna. Da’ nici pe facebook nu scapi, se trezesc unii sa spuna cat de frumoasa e romania. Sa mori tu ca e frumoasa ! Ai vazut poze din Norvegia ? Danemarca ? Ai fost in Italia ? Macar in Grecia ? Nu avem mare lucru, ici-colo cateva zone mai speciale, deci care/unde e frumusetea ?

Chiar acum cand scriu, armata e in plina defilare, pizdele sunt ude cand vad uniforme, copii sunt in extaz ca au vazut taburi. Saracii aia, voi va dati seama ca sub privirile alea serioase se citeste „baga-mi-as in mortii ei de parada, ce bine era in pat..” Apropo de pizde vs uniforme, cand era fratili vostru militar n-a agatat nimic. Aveam mizeria aia de postav de cantarea 25 de kile, caciula cu stema, bocanci si PSL in spate. Nici macar vreo boccie nu se uita la mine. Sau se uitau dar mai cu sictir asa. Pai da koae, ma dadeam cu tarr, nu cu hugo boss. Si eram alb, poate daca eram negru si vorbeam engleza se schimba situatia..

Bai, sa nu uit: am vazut ca sunt multi care posteaza articole timesnewroman fara sa specifice sursa iar altii, si mai prosti le iau de bune. Priateli, TNR e cu stiri la misto, cum de nu v-ati prins ?

Thank you God, thank you thank you thank you. Au incetat share-urile cu Iohannis si sotia – cea cu mult bun simt. Bai, am crezut la un moment dat ca nu se mai termina, toata lumea simtea nevoia sa dea share la interviul luat in graba sotiei omului. Toata lumea simtea nevoia sa dea share la orice spune Ioha, psihoza in toata regula. Ma bucur in sfarsit ca fanii s-au mai calmat, a fost o perioada tare enervanta. Eu cred ca acum in decembrie lumea n-o sa-l mai shareuiasca pe Ioha, mai ales ca vin sarbatorile si e pe baza de „la multi ani”. Apoi, asa cum bine cred ca am intuit la alegeri, vor incepe postarile anti Ioha pe care, sincer va spun, abia le astept. Sa fie deci showtime !

Tot la tv am vazut o reclama la detergent de vase. Cica „am spalat… zece milioane de farfurii (nici nu conteaza cate erau) cu o singura picatura. Bai tata, o stica e cam 4 – 5 lei, cat o prajitura naspa la cofetaria de cartier. Pai in mortii lui de detergent, la ala faci economie ? Daca ai avut de spalat 10 milioane de farfurii de friptura.. alooo, ceea ce ai avut pe ele a costat manca-ti-as ! pai tu te apuci sa faci economie la detergent de vase care costa 5 lei, cat nici macar o farfurie goala ? De ce nu te-ai gandit sa renunti la un invitat si iti ramaneau bani de 5 sticle de detergent! reclama pizdii..

Azi vor fetele sa mearga la diverse targuri de craciun iar diseara sa vada fi-mea luminitele din oras deci toata ziua o sa stau prin frig. Initial am vrut sa ma dau lovit dar m-am gandit ca e totusi caterinca. Am zis trag de craciun ? Imi cer scuze, rectific: tarabe cu cacaturi care nu se vand tot anul si se vand acum, alaturi de o cana de vin fiert. Am zis vin fiert ? rectific: posirca ieftina care am dubii ca a vazut vrun bob de strugure. Da’ ma rog, eu oricum nu beau asa ceva. Dar o sa incerc sa ma distrez, o sa par interesat de toate lucrurile neinteresante, o sa-mi fac poze cu gagici care vand la tarabe sau care se afla la cumparaturi, o sa incerc sa fiu altfel. Veniti si voi ? Poate ne intalnim ! Pe mine ma gasiti in zona de gogosi adrelenesti, imi plac ardelencele / maramuresencele cu tate mari care framanta de zor..

Comentarii ( 14 )

  1. io mi-am făcut tara mea, în lumea mea. mi-am băgat picioru-n el de tv, de romanica și de fb…
    pur și simplu nu ma mai interesează nici-o știre despre nimic. doar familia…
    am ajuns sa urăsc și documentarele de pe discovery sau ce-o mai fi, multe sînt trucate, false sau neinteresante; fotbalu e de cacao, filmele din ziua de azi sînt cel mult un pisat diluat cu teme reluate. pur și simplu tv e decor pt mine.
    și sa zicem ca romania e frumoasa…tot e plina de prosti, jegoși și samsari care o uritesc și mai mult!

  2. Acu’ nu dai nici doi bani pe ea, dar când îți lipsește incepi să o vezi cu alți ochi. Mai ales dacă ai sta într-o țară insipidă și gri unde nici măcar oamenii n-au culoare.
    Și da, am un mic tricolor în camionetă.

  3. Mda, cred că asta depinde de fiecare. Din todeauna am avut o sămânță de naționalism, iar acum mi-e din ce în ce mai dor de Tâmpa, Postăvarul… și bănuiesc că mai ales din cauza ăstei țări de c…

  4. E normal sa ti se faca dor de tara, aici te-ai nascut, totul iti este familiar. Dar tocmai asta te face subiectiv si iti da impresia ca iti place romanica. E un amalgam de obiceiuri cu care ai crescut sau de care te-ai lovit o viata intreaga, ii stii pe toti, iti bagi pula, arunci pe jos, claxonezi, agati pizde, mananci sorici si traiesti cu ajutor social (dupa caz) incat totul capata sens. Singurii straini care aparent s-au adaptat aici sunt cei care fac bani si cei care vin dupa femei. Cand o sa vad norvegieni sau suedezi mutati la mine pe scara o sa-mi schimb parerea

  5. aaa, da! nu neg, mi-e dor cîteodată de anumite locuri sau obiceiuri, dar asta mai ales în preajma sărbătorilor. apoi vad o știre la tv sau în ziar și-mi trece…
    ––––––––––––––––––––-
    nu sînt naționalist, dar nici nu mi-e rușine ca sînt roman, mi-e indiferent, oricum nu pot sa schimb faptu’ ca m-am născut roman. dar cînd vad diferite specii de romani pe strada ma ia groaza! atît de mult a decăzut specia umana ca mi-e sila. chiar trebuie sa epatezi dobitocie și prostie ca sa arați ca ești roman??? chiar trebuie sa vb tare la ultimu’ iphone sa arați ce bine ai ajuns tu? mai du-te-n plm de sărac! tu romanule…
    ––––––––––––––––––––

  6. „roman” si „civilizat” nu prea au ce cauta in aceiasi fraza..
    Aseara eram in Cora si o tuta a dat o ciocolata pe jos. Putea s-o puna la loc dar n-a facut-o. Apoi, un meltean a trecut si a calcat peste ea. Pe amandoi i-a durut fix in cur, imi venea sa-i injur de morti dar mi-am dat seama ca unele lucuri nu se vor schimba niciodata.

    on: http://www.timesnewroman.ro/politic/ziua-nationala-va-fi-mutata-pe-29-februarie-falsul-patriotism-ne-ajunge-pentru-patru-ani

  7. Fiecare popor cu bune și cu rele, unii sunt mai buni decât alții. Putem compara nemții cu francezii sau americanii cu japonezii? Nu.
    În vest războiu’ s-a terminat în ’45 pe când la noi abia în ’89, și încet încet apar și noțiunile de responsabilitate și responsabilizare. Chiar și aici mai e câte o toantă care mai mai dă ceva pe jos, apoi vine un meltean care dă peste cu trotineta, dar ăștia sunt alfel pentru că sunt blegieni, nu?
    Încet încet, poate, când lucrurile se mai așează, iresponsabilii vor fi resposabilizați într-un fel sau altul. Poate. Eu așa sper.

  8. Cristian, pînă atunci cînd ne vom responsabiliza pot sa fiu indiferent de ziua romîniei, sau orice îmi provoacă repulsie?

  9. Nu sunt eu cel care trebuie să-ți spună ce să faci Uska, trebuie să ne simțim bine și să nu ne fie rușine să ridicăm capul. Restul vine mai devreme sau mai târziu. Peace and have fun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top