d’ale IT-istilor

Ati vazut reclama la bitedefender ? sgur ati vazut-o, e peste tot. Deci, vorbim de 500 de milioane de „protejati” ? Da’ cine va credeti manca-v-as, microsoft ? Nu credeti ca ati exagerat totusi ?  Panda antivirus de exemplu au cam 30 de milioane de useri, eset (nod32) cam 100 de milioane, voi cum ati ajuns la 500 de milioane ? Nu mai spun ca licentele pe bune sunt undeva pe la 10%, restul e piraterie. Si fie vorba intre noi, antivirusul vostru sucks, mananca resurse si e cam paranoic cu aplicatiile. De fapt stiu de ce m-am lasat de meseria de IT-ist, ma saturasem de calculatoare futute pe care era instalat bdf. Nu ma intelegeti gresit, e foarte bine ca ne stiu si in Tokyo, dar la ce mod ?

Voi stiti care e cea mai tampita inventie la un laptop ? Macar v-ati pus intrebarea asta vreodata ? Ei bine, eu am raspunsul! Se numeste Display Port si e de fapt un hdmi dar care arata diferit. Ma rog, personalizat de hp, fujitsu si alti jmecheri, nu e pe toate laptop-urile. Dar de ce l-au facut diferit ? Mortii lor, cert e ca un cablu hdmi daca e 30 de lei, acelasi cablu display port e 90 lei. Doar pentru ca mufa e usor diferita, in rest fac acelasi lucru. Nu e minunat sa-ti cumperi un laptop i5, sa vrei sa-l conectezi la tv sa vezi filme si sa nu ai hdmi ?

Incepe sa ma enerveze wordpress, zilnic apar update-uri, zici ca au boala pe tine, doar sa te frece. Ultimul update wp e incompatibil cu visual composer, un plugin care te scuteste de shortcode-uri. Astept acum sa scoata aia un update compatibil. Apoi sunt sigur ca vine alt update care o sa fie incompatibil cu tema si tot asa, bag paula. Koae, daca merge bine, lasa-l frate asa! Pai voi stiti ce inseamna sa ai un magazin online pe platforma wordpress in conditiile in care apar zilnic update-uri ? Pai ai odata wordpressu, apoi ai tema, plugin-ul de magazin si restul care tin de ele. Stiti in ce hal iti tremura bucile cand apesi pe update si iti apare mesaj cu „ti-ai facut back-up ? ca s-ar putea sa nu mai functioneze!”. Credeti-ma, nu vreti sa stiti..

Faza tare zilele trecute: primesc un telefon de la cineva, el cred ca ma cunostea dar eu nici acum nu stiu cu cine am vorbit. Cica: frate, zi-mi si mie cum se sparge o parola de facebook, am mare nevoie. Aha, pai poti sa stai 2 secunde in telefon? Mark s-a dus sa se pise, nu e langa mine, iti zice el cand vine. De unde cacat sa stiu eu cum se sparge ? Nici nu cred ca se poate sincer, au bagat multe filtre. Totusi nu inteleg, de ce inca mai primesc astfel de telefoane ? gresesc, am vrut sa spun altceva: cum am reusit sa-mi fac astfel de cunostinte ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top