Nelipsitul articol de dupa sarbatori

Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut 2014. De fapt nu-mi vine sa cred cat de repede trec anii, am uneori niste flash-uri de amintiri de pe la 20 de ani de parca au fost zilele trecute. Pentru mine, trecerea dintre ani nu e un moment de fericire, mai degraba un moment de luciditate, realizez ca am mai imbatranit un an, lucru deloc incurajator. Dar eu sunt un caz aparte intr-o romanie unde oamenii au un grad de fericire imposibil de inteles. Absolut toata lumea petrece! Cred ca si bolnavii in ultima faza care stau cu perfuzia de gat au facut cativa pasi de dans si au baut de fericire. Treaba cu distractia dintre ani e o chestie pe care o faci cand ai 16 – 25 de ani, profiti de conjunctura si mergi la o cabana in munti cu multe gagici si cativa prieteni sa le futeti 3 zile ca’n basme, pina se opreste ninsoarea sau pleaca ursul. Lucrurile nu mai au acelasi farmec cand ai 35 pentru ca anii te schimba, prietenii se schimba. Nu mai merge cu glume de cacao sau remi pe dezbracate. Acum ai nevasta care in momentul in care va retrageti in camera o sa aibe grija sa-ti spuna ca a observat cum te uitai la fundul nevestii lui Fane. Si culmea, chiar are dreptate..

Revin la cetateni. Am vazut la tv mii de oameni care au stat ore intregi la concerte prin orase, unii chiar cu copii, la minus 20 de grade. Pai koae, mie mi-a luat 20 de minute sa-mi dezghet parbrizul la masina, timp in care am inghetat eu, de ce ai sta cateva ore de bunavoie intr-un ger cumplit ? Atat de naspa e la tine acasa incat preferi sa fii oriunde in alta parte, chiar si in strada ? Pai in cazul asta, de unde atata fericire pe capul tau ? Ah, corect: sper ca anul care vine sa fie mai bun, pentru asta ai iesit din casa. Ba chiar ti-ai luat si Moet, o sticla de Angelli iti statea in gat. Chiar, exista vreo tara care bea mai mult Moet perioada asta decat Romanica ? Ramasesem la cetatenii din oras: chiar exista vreo formula „magica” ? Intrebarea asta mi-o pun an de an, daca dau impresia de belsug si fericire, asa imi merge tot anul ? Pai daca ar fi pe bune, mi-as lua si eu Moet, nu una, 3 sticle! M-as imprumuta de bani si m-as duce la cele mai tari petreceri, stiu sigur ca-mi triplez investitia. Dar lumea uita cel mai important lucru: nu banii iti aduc fericirea. Din cauza asta noi doar ne prefacem ca suntem fericiti, din cauza asta suntem cei mai bolnavi oameni din Europa, cei mai saraci, cei mai nefericiti, ne pacalim singuri. Era unu la stiri, cica „asteptam ca Iohannis sa ne dea locuri de munca bine platite”. Adica sa stai la un birou si sa joci toata ziua farm heroes pe niste mii de euro, asta ai vrut sa spui de fapt. Asta ne e nivelul, nu ne gandim decat la bani, d’aia nici nu-i avem. Si pentru ca ne place opulenta desi nu ne permitem nimic in realitate. Decat sa fii bolnav si trist dar cu sticla de moet in brate sperand la minuni, mai bine apa chioara dar sa fii sanatos si sa ii ai langa tine pe cei dragi. Mai gandeste cineva la modul asta ? Prea putini, altfel poate eram si noi ca cei din Danemarca.

Sigur, e un punct de vedere, nu sunt antidistractie doar ca.. nu stiu, imi da impresia ca totul e fals. Exact ca atunci cand tii o chestie misto in mana si te rogi sa nu fie made in china dar e made in china. Acei oameni care au dat o avere pe mancare si distractie, azi vor arunca totul la gunoi si vor observa ca nimic nu s-a schimbat. Dar mai e timp! Si tot asa, an de an pentru ca avem memoria scurta. La un moment dat te opresti si observi in oglinda un batranel/babuta care a asteptat toata viata o minune si o schimbare. Da, chiar tu esti acolo..

LMA!

Comentarii ( 2 )

  1. Si revelionul de anul asta a fost la fel de sec si plictisitor ca in anii trecuti. Cel mai tare revelion de l-am avut a fost cand am petrecut cu niste prieteni in fata blocului, cu un Angelli luat cu banii facuti cheta, o farfurie de prajituri adusa de cineva de acasa si muzica venea dintr-un telefon. Ce-i drept erau 2-3 grade pe plus, eram tineri si ne durea undeva de multe.

  2. Asta incerc si eu sa explic, cele mai misto revelioane au fost cand eram tineri iar prietenii erau adevarati. Fara bani, fara masini, fara fitze, eram doar noi, radeam si chiar ne distram. Odata cu trecerea anilor nu mai pacalesti pe nimeni ca te-ai distrat, indiferent ce-ai face sau unde ai fi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top