Lucruri pe care nu le-as face niciodata in Ro

Sa ma casatoresc: nu in viata asta, poate in alta. Am 2 mari motive, primul din cauza obiceiurilor de cacat cu care vine la pachet evenimentul in sine, printre care dansul mirilor, ruperea turtei in capul miresei, chiuieli, socializare, urari de bine spuse la misto, „aparenta” buna dispozitie si distractie, nervi si oboseala. Al 2-lea motiv: 2 oameni care se iubesc n-au nevoie de asa ceva. Si mai cred ca daca persoana langa care ai ales sa traiesti nu pleaca de langa tine, actul in sine poate strica totul. M-as casatori totusi in Vegas cu o milionara din Beverly Hills care trage sa moara. De ce sa fiu ipocrit ?

Sa-mi fac firma: niciodata in Romania, never ever. In cel mai rau caz, daca este absolut necesar, chestie de viata si de moarte, probabil mi-as face un amarat de pfa, nimic mai mult. A mai avut fratili vostru firma, incasam 2000 de lei/luna si plateam 1500 la stat. Iar ca sa scap de ea a trebuit sa mai platesc vreo 4000 de lei, nu mai spun cata alergatura, stress si nervi. La sfarsit, cand am tras linie, am descoperit ca de fapt n-am castigat nimic. Pentru ce atata bataie de cap ?

Sa ma bag in politica: doamne fereste! Puteti sa ma alegeti presedinte, primar, ce vreti voi, nu sunt interesat. Ideea ca azi sunt in costum si maine in zeghe nu mi se pare deloc incurajatoare. Prefer sa raman acelasi om banal, care merge pe strada cu mainile in buzunar si se uita dupa funduri decat un nefutut stresat care doarme cu pistol sub perna si pe care il blesteama toata lumea. Plus ca imi dau seama ca eu nu stiu sa fur, nu cred ca trec nici de preselectii..

Sa-mi cumpar masina noua: nici macar Dacia. E suficient sa mergi pe Pantelimon, Basarabia sau orice strada din oras sa intelegi ca sunt bani ingropati. Cu 10.000 cat e o masina noua  cred ca as alege sa fac altceva. De exemplu mi-as lua o masina sh pe la 3000E cu care sa ma plimb 2, 3 ani si de restul m-as duce in croaziera. Intr-adevar, e misto sa ai bord plin de leduri, sa fii tu primul care o baga in viteza, sa ai cai putere si tipla pe bord dar nu in Romania. Poate in Germania ?

Nu mi-as lua nici motocicleta: cam din aceleasi motive dar mai ales din cauza traficului. La ce-mi trebuie Kawasaki Ninja daca merg cu 50km/h ? Bine, mai sunt pizde tentative de rockerite pe care aparent poti sa le futi mai usor daca le spui ca esti biker, dar, la fel de usor poti sa si mori cu creierii imprastiati. Eu am avut un banal accident de scuter acu 10 ani si era cat pe ce sa raman fara mana stanga, oare as mai fi fost acum in viata daca in loc de 30km/h aveam 120 ?

Sa ma mut la ultimul etaj: nu in Romania, poate in alta parte, de exemplu New York. Sau Paris. Sau orice alt oras dintr-o tara civilizata unde s-a construit cu simt de raspundere. Pai la ultimul etaj vara sunt 60 de grade cu plus, iarna sunt 60 de grade cu minus. Ai igrasie pe pereti, ai antene gsm in cap, n-ai presiune la apa. Si daca vine cutremurul, s-ar putea sa fie ultimul lucru pe care-l vezi ca vine. O sa ziceti: pai da koae, dar ai panorama. Ce sa am ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top