Cum sa (nu) vinzi o masina

Am intalnit intamplator un gigi care avea o masina de vanzare. M-a mancat in cur si am parut intersat, nu stiu ce dracu m-a apucat pe moment. In fine, incepe omul sa-mi explice cat de tare e masina, cate a schimbat la ea, stiti si voi cum e, ca accepta orice test, ca consum, ca viteza etc. Ajungem la pret: ba.. vreau atat pe ea, nici macar 1 leu mai putin. N’are importanta ce masina si cat vroia pe ea, ideea e ca pute de modelul respectiv iar pretul cerut era cam cu 1000E mai mult. I-am zis ca ma mai gandesc, nu-mi place sa provoc discutii inutile insa ma enervez cand cineva incearca sa ma faca ca pe prosti. Plec si la nici 20 de minute ma suna: „fii atent ce oferta iti fac: imi dai acum 200-300 de Euro ca sa-ti pastrez masina si diferenta intr-o saptamana. Masina ti-o dau dupa ce am toti banii. Daca te razgandesti – ai pierdut banii”.

N-avea rost sa incep sa-l injur, i-am spus ca n-am atatia bani si s-o vanda la altcineva. Dupa alte 20 de minute ma suna iar: „fii atent cum facem, imi dai azi 200E si zilele astea toti banii pe care ii ai. Apoi mergem la un notar de-al meu si facem un act prin care tu esti obligat sa-mi dai diferenta intr-o luna. Daca nu-mi platesti – eu te execut si-ti iau masina inapoi sau un alt bun de-al tau”. Ce sa faci ma ? Sa ma executi ? are you fuckin’ idiot ?

Bai tata, astia nici nu stiu sa vanda, ori sunt prosti facuti gramada ori sunt pusi pe fapte. Cum as putea accepta atata umilinta pentru un cacat de masina veche de 10 ani, la un pret urias, de la un vanzator agresiv, care ma ameninta ca imi ia masina inapoi ? Timp de 3 zile m-a sunat in disperare, vad ca acum s-a linistit. Vai de plm in ce ma bagam..

Alta masina – alt propietar ciudat: am sunat la un numar pe o masina cu afis in geam p’acilea prin zona. Dupa ceas m-a tinut la telefon fix 37 de minute, si asta dupa ce n-am mai rezistat si i-am spus ca trebuie sa inchid. Deci omul era dus definitiv.. mi-a povestit ca el nu e samsar, ca are familie, copii, ca masina a fost a sotiei, ca a schimbat aia si aia, ca orice test, ca vino la mine sa vezi ce om sunt.. deci m-a spart. Mai avea putin si-mi spunea ca masina are valoarea ei in aur, totul era la superlativ. Eu sunasem doar sa-mi spuna pretul, nu ma interesa nimic altceva..

Eu nu stiu sa vand masini, n-am vandut niciodata. Dar daca as vinde as proceda asa: as da anunt si as pune pretul cu 50 – 100E mai mult decat as accepta. N-as pune un pret mai mare doar pentru a da impresia ca fac o reducere mai mare. Daca vreau s-o vand, stiu cat vreau pea ea, nu-mi pierd timpul cu negocieri, pe sistem hai ca poate gasesc un guster care da cat cer. Vino s-o vezi, ma intrebi – eu iti raspund, nu ma apuc sa turui „manca-ti-as.. e aur masina asta, hai sa-ti explic aia , aia si aia”. Asta e masina, asta e pretul, o vrei ? ia-o ! atat e simplu..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top