cica as fi zgarcit..

Si nevasta-mea si socra-miu spun despre mine ca sunt zgarcit. Bine, socra-miu e un caz special, daca maine i-as cumpara un Ferarri tot ar spune „zgarcitule, puteai sa-mi iei varianta sport” asa ca nu-l bag in seama. Cu nevasta-mea e alta situatie, spune ca sunt zgarcit cu mine insumi. Adica nu-mi cumpar mereu tot ceea ce-mi doresc. Am incercat sa-i explic ca atunci cand chiar imi doresc ceva si imi pot permite – imi cumpar. Cand nu sunt sigur.. parca n-as arunca banii, prefer sa-i cumpar lui fi-mea ceva. Ei bine, din zgarcit nu ma scoate manca-ti-as, avem chiar si certuri pe tema asta. Se intampla de multe ori sa ne vedem in oras insa noi mancam la ore diferite si cand i se face ei foame – eu tocmai sunt full si nu-mi trebuie nimic. Dar ea nu vrea sa manance singura si ma obliga sa-mi cumpar si eu. Daca nu-mi cumpar – ati ghicit, sunt zgarcit. Adica trebuie sa dau 25 lei pe o farfurie din care ciugulesc putin. Sau sa mananc la 11 noaptea cand n-as vrea sa mai mananc nimic.

Zilele trecute ne-am gasit direct la terasa. Cu doar cateva minute inainte bausem o cutie de pepsi asa m-am asezat la masa si n-am comandat nimic. Ati ghicit din nou, sunt zgarcit si o fac de ras. Nu zic, poate are si ea dreptate dar daca mie imi era foame sau sete, jur ca as fi luat de toate.

Asta cu mancatul sa zicem ca se rezolva, o sa comand ceva si de mancat si de baut si le iau la pachet, vad eu. Cum o rezolv cu restul lucrurilor care imi plac si (inca) mi le refuz ? Nu exista decat o singura solutie: cumpar tot sau mai bine zis, cumpar de toti banii. Exact cum a zis un tovaras, cica „mai am in casa 150E, ii schimb si ma duc la munte, bag pl”.

– nevasta, cati bani mai avem in casa ?

– cam 500 dar trebuie sa platim si lumina. De ce ?

– am vazut o placa video..

Comentarii ( 2 )

  1. Te inteleg perfect, de ce sa iti iei toate prostiile care o sa ramana aruncate dupa o utilizare? N-are rost! Zic ca suntem consumatori responsabili, nu influentati 🙂
    Si cum pana mea se duce la munte cu doar 150€ ?!?

  2. Eu credeam ca un zgarcit e ala care strange din cur si pentru 50 de bani, evident m-am inselat..
    P.S. cred ca doarme in cort sau in masina 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top