google o suge

Toata lumea astepta cu sufletul la gura marele update de algoritm din aprilie cand se zvonea ca site-urile care nu sunt optimizate pentru mobile vor pica din rezultate. Ei as, dupa aproape 1 luna de zile, ele sunt tot acolo. Ba in unele cazuri, chiar au crescut in serp. Unii s-au bucurat prea devreme, altii inca spera, unora le tremura chilotii in fiecare zi iar unul singur, je, s-a resemnat cu ideea ca google o suge. Din punctul meu de vedere, nu mai exista nicio logica si nu se mai tine cont de nicio regula in afisarea rezultatelor. Cel putin pe unele nise unde e bataie mare, cand te uiti la ce site-uri sunt afisate in prima pagina aproape ca iti vine sa te strangi de coaie. Pai da, tu baiat salon, cu site optimizat, actualizat la zi, cu tema profesionala cumparata pe bune, plugin-uri cumparate pe bune, script-uri facute de la zero special pentru tine, hosting pe vps cu ip dedicat esti aruncat pe pagina a 7-a iar ala care are un site fara continut, cu tema ciordita din warez, cu rezolutie fixa si plin de link-uri dubioase e in top 3. Si te intrebi: unde dracu am gresit ? Nu bro, n-ai gresit, ai respectat niste reguli si ti-ai luat-o in freza in cel mai urat mod. Google a obosit sa tot analizeze fiecare site asa ca s-a retras discret, pe sistem „omorati-va intre voi”. Iar acum exact asta se intampla, macel.

Meseria de webmaster cred ca va disparea in urmatorii 2, 3 ani. E oarecum logic ce se intampla, ganditi-va ca pe unele nise unde se bat sute de site-uri chiar nu prea poti sa faci o diferenta clara, mai ales ca multi si-au angajat optimizatori, fiecare din ei avand propria strategie. Azi esti in top 10, maine nu se stie. Si atunci faci greseli, modifci, stergi, adaugi lucruri in disperare sa recastigi pozitia pierduta. Dar nu iei in calcul ca poti sa strici totul si te pierzi si mai mult in obscuritate.

Evident, daca se va gasi un webmaster sa citeasca acest articol, va spune ca ma insel. Mi-as dori sa ma insel, chiar vreau sa ma insel. Dar ma uit pe rezultate si imi pierd speranta ca lucrurile mai pot fi indreptate, ca munca din spatele unui site mai este apreciata. Si daca ai ghinion sa fii pe o nisa si cu marii retaileri – esti executat fara mila. Va dau un exemplu aleatoriu: „faianta”. Ati vazut pe cine afiseaza in prima pagina ? va spun eu: bricostore, praktiker, leroymerlin, dedeman etc. Nu e corect gogule..

Comentarii ( 2 )

  1. Pe unele nise nu se mai tine cont de seo. E doar o parere parere personala dupa ce vad ce se intampla pe ici, pe colo..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top