Cariile societatii: Capatos si Madalin Ionescu

V-am mai spus, seara ma uit pe wrestling la sport.ro iar cand sunt reclame mai dau o tura printre programe. Nu ca as avea altceva de vazut. De fapt nu ca ar fi ceva de vazut. Mai ales ca nu m-am simtit nici prea bine si a trebuit sa stau mai mult la orizontala, tv-ul a fost cam singura optiune. So, fiti atenti faza: luni, si la unu si la altul erau tigani. Marti – la fel, miercuri – la fel. Aceiasi tigani, seara de seara. Ghici ce: aseara aceiasi tigani! 4 zile la rand aceiasi emisiune, aceiasi invitati, acelasi subiect banuiesc. N-am putut sa ma uit mai mult de cateva minute, este tortura psihica. Dar nu tiganii sunt vinovati, imputitii astia 2 disperati dupa audienta. Intr-o tara in care prostii se trezesc dimineata sa mearga la servici pe un cacat de salariu, seara stau toti cu gura cascata si se uita la tv la niste dubiosi, plin de bani, incercand sa inteleaga care este motivul pentru care se cearta intre ei. Dar ei, tiganii, ei nu se cearta, ei doar se distreaza. Nu exista subiect, scandaluri, nu exista nimic de vazut, de invatat, de ascultat.  Nu este absolut nimic de vazut. Dar emisiunile exista si clar au audienta.

Aseara de exemplu, in caz ca nu v-ati uitat, o boarfa a primit un x6 cadou. Pur si simplu. Eu, cat voi trai si voi munci, n-o sa-mi permit niciodata un x6. Cool bro, foarte educativa emisiunea! Daca eram fufa si aveam 18 ani iar azi trebuia sa invat pentru examen, dupa emisiunea de aseara sigur aveam o revelatie! Sau poate cadeam in depresie si luam pastile, ce viata de cacat am eu si ce viata marfa au aia. Deci, care e scopul coaie Capatos si coaie Madalin ? In afara de faptul ca trebuie sa va luati salariul, mai aveti vreun scop in viata ? Ca mult rau mai faceti..

Eu nu cred ca lumea cere asa ceva, consuma ce i se ofera. Daca as avea o putere miraculoasa, as inchide 90% dintre televiziuni. La munca tata, nu suntem obligati sa-ti vedem mutra pe sticla. Seara ar trebui sa fie doar filme si emisuni educative. Nu-ti place niciun film ? citeste o carte pina te ia somnul. Dar.. asta inseamna sa pierzi scandalul ! Si maine la birou, ce dracu mai discutati la pauza de tigara ?

Comentarii ( 7 )

  1. io sînt antisocial. nu ma interesează sa știu ce se întîmpla la tv, la știri sau sport. nu ma interesează sa vb cu lumea despre nimicuri…
    pur și simplu nu ma interesează televizorul deloc…
    în curînd o sa ma satur și de net.
    dacă aia dau numai porcarii la tv, oprește-l, fa altceva.

  2. Uska, iti poti imagina cat ma intereseaza pe mine.. faza e ca nu sunt toti ca noi, multi vad si uite asa apar tarfe la 12 ani, golani, betivi si puturosi. Pentru ca vad la tv ca se poate si fara munca..

  3. Pina la urma e treaba și de educație. De ce părintii își lasă copii sau chiar ii încurajează sa se uite, comporte ca maimuțele de la tv??? De ce nu își supraveghează odraslele sa nu ajungă drogați sau prostituate? Noi de ce nu am ajuns în halul ala? io cred ca e din lipsa de personalitate, educație precara, lipsa respectului de sine și foarte multa prostie!

    Da, la tv sînt numai gunoaie și chiar încurajează toată prostimea sa se comporte ca atare…dar nu te obliga nimeni sa te uiți.

  4. Nu poti Uska sa stai cu ochii pe copil 24/24. Hai sa-ti spun o chestie: anul trecut la tara, fi-mea se juca cu o fetita de varsta ei dar care stie cum multe. Iti dai seama ce soc a fost pe ea cand a aflat ca „baietii” au banana si nu pasarica. Daca se duce si anul asta la tara, in 2 saptamani deja stie si cum se fac copii. Sau mai bine s-o tin izolata in casa ?

  5. Nu Uska, nu asa. Dar un copil poate fi direcționat către alte activități, poate sport sau dans, poate arta, fotografie. Nu trebuie sa stai 24h cu ochii pe copil. Dar copilul copiază ce vede în casa: dacă părintii se uita la gunoaie tv la fel va face și copilul, dacă părintii sînt plecați cu vecina…la fel va ajunge și copilul, iar cel mai mare dușman al unui adolescent în ziua de azi e anturajul și bravura în cadrul anturajului.
    Mintea unui copil nu e coapta, încearcă tot timpul sa se evidențieze, sa arate ca e cel mai breaz, sa imite sau chiar sa depășească prostia vizibila pe strada sau tv.

    E un subiect foarte vast, trebuie dezbătut încet și cu atenție. Nu am dreptate în totalitate, io vad și vb despre subiect doar din postura mea de tata.

  6. Sa-mi duc copilul la tot felul de activitati si sa-i rapesc bucuria de a se juca cu copii – nu e o solutie. In cazul nostru nu prea ne facem griji, ii merge mintea. Dar ma uit in jur si ma ia groaza, fetite care nu ies nemachiate din casa, altele care sunt batute/timorate de parinti, altele beau doar cola si mec.. target-ul perfect pentru jegosii aia de la tv 🙁

    Se alege prafu’ Uska..

  7. eu cred ca e altfel.

    din punctul meu de vedere, cele doua televiziuni mentionate de tine au ca target de audienta numai tigani.

    la kanald, cel putin, doar tiganii se uita.

    ca e telenovela sau stiri de alea tampite, asta e publicul lor. problema acolo esti tu! nu ei. tu esti minoritate. aia e televiziunea lor si li se adreseaza lor.

    iar la cealalta e la fel. nu cred ca in mare parte romanul mai consuma tv inafara de stiri. crema tarii e pe dincolo si consuma ce se da dincolo. asa ca atata cati sunt ei, tiganii, fac cat o audienta decenta.

    la ei mai adaugi taranii nenorociti de tara si soarta si vin frumos banii pentru reclame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top