daca-mi permiteti..

Nu vreau sa fiu (din nou) inteles gresit: nu ma intereseaza politica, cine e prim ministru, cine e presedinte, nu tin cu X sau il simpatizez pe Y. Vad ca de cateva zile e mare agitatie legat de ala care a spus ca unii dintre cei ce muncesc afara au copii golani si neveste curve. Uite, hai sa nu fim ipocriti, omu nu a fost departe de adevar. A spus cu voce tare ce a gandit si asta e naspa dar cam are dreptate. Nu e nevoie sa cunosti exemple, e suficient sa te uiti la stiri: sotul a venit in tara si i-a dat cu toporul in cap, copii drogati sau betivi care se lasa de scoala, fete care se fut de la 12 ani. Asta e rezultatul unei familii in care unul dintre parinti, in general de prin satele amarate, munceste afara. Lipsa unui parinte are efecte nocive dar vina per total e a sistemului. Aici la Bucuresti poate ca e altfel, aici avem mall-uri, muncim la birou, suntem diferiti. Dar saracia din sate e atat de mare incat nu ai de ales. Iar eu, copil de 10 ani, in loc sa stau cu tata care sa ma invete ce e bine, stau cu golani si ma apuc de fumat, de baut, de facut lucruri rele. Si sa nu-mi spuneti ca n-am dreptate.

Ideea e ca lucrurile astea se intampla. Saracia, sistemul, lipsa de educatie.. astia suntem dar nu recunoaste nimeni.

Comentarii ( 4 )

  1. Așa o fi, mai mult sau mai puțin. Problema e că se apucă un ales să-i fută-n gură pe alegători. Ăștia se gândesc la propriile buzunare, nu la țară; oamenii s-au cam săturat de proasta guvernare, probabil de aceea a ieșit atâta tam-tam. Zic și eu 🙂

  2. Dupa 25 de ani de „proaste guvernari”, imi este imposibil sa cred/sper ca x ar putea fi mai bun ca y, toti sunt la fel. Tam-tam a iesit pentru ca oamenii se plictisesc, remember „je suis Charlie”; cel mai grav e ca zeci de mii de copii sufera pentru ca nu-i au pe parinti langa ei, asta e marea problema. Daca nu aveam copil poate vedeam lucrurile altfel dar ma uit la fi-mea si imi dau seama cat de naspa ar fi sa ramana doar cu unul dintre noi. Avem un caz printre cunostinte, la 6 ani stie ca gigiel e prietenul lui mami care mai doarme pe la ei de cand tati a plecat la munca afara. Ce sa invete copilul ala ?

  3. Mda, cred că ai dreptate. Deși pe vremea lui Ceașcă erau barbații plecați în străinătate, bineînțeles cine reușea, familiile se comportau la fel. Am avut colegi în situația asta, ai mei s-au despărțit când aveam 7 ani, socru’mio a fost și el pecat în mai multe rânduri, și până la urmă a contat educația primită și cea asimilată. E adevărat că acum este la o altă scară și altfel e societatea dar în principiu e la fel.
    Dureros e când apare unul și ți-o spune în față. Pentru că de la nivelul lor ar trebui să înbunătațească societatea.
    Crezi că dacă ți-ar fi bine te-ai mai uita în gura lor?

  4. L-am intrebat pe cineva de curand „de ce fumezi?” Mi-a spus ca n-a avut cine sa-l invete ca nu e bine ce face, n-a avut tata iar maica-sa.. ma rog, nu cunosc detalii. Dar pe langa educatie cred ca conteaza si „materialul genetic”, nu oricine poate sa fure sau sa se bata, d’aia nu generalizez. Ideea era ca ar trebui sa incetam sa fim si raiosi si cu coada pe sus, suntem ceea ce suntem, chit ca nu ne place. And btw, cum dracu am avut ghinion in ultimii 25 de ani doar de politicieni corupti ? de aici iti dai seama ca ceva nu e in regula cu noi..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top