asa, ca o concluzie..

M-am resemnat. Singurul meu regret este ca n-am avut suficienta ambitie sa ma car din tara cand aveam 18 – 20 de ani. Am fost un idiot care si-a irosit viata muncind pe unde nimeream, pe salarii de cacat intr-o tara in care 99% dintre oameni erau ferm convinsi ca ne indreptam spre democratie, si eu printre ei. N-am avut acel feeling, stateam cu mama si cu tata care imi spuneau chiar si cand sa respir. De ce ? Pentru ca erau/sunt parintii mei si imi vroiau doar binele, fute-m-as in binele ma-sii. Nu ei sunt de vina, au trait in comunism si nu stiau decat serviciu si casa, la fel ca toti. In timp ce „acei” 1% incepeau sa distruga si sa vanda tot ce ne inconjoara. Iata-ma 25 de ani mai tarziu traind in aceiasi tara care nu mai e a mea, intr-o tara in care nu exista democratie, nu exista decat interese, coruptie, saracie. Iata-ma stand intre 4 pereti care au costat 50.000Euro si pe care ii voi plati pina mor.  Iata-ma privind la tv boarfe cu 8 clase care schimba masini de lux, tiganii care arunca cu bani nemunciti, tinerii care mor nevinovati intr-o tara care i-a uitat dupa nici 2 saptamani. Iata-ma in tara in care se taie in fiecare ora 3 hectare de padure si nimeni nu face nimic.

Lucrurile sunt clare: Romania e in stare de putrefactie, viermii o mananca din interior. Mai e un pic de carne pe oase dar se va termina si aia si atunci va fi tare naspa. Nu mai exista speranta, am milioane de argumente, suntem bolnavi, oamenii pleaca cu sacosa de medicamente din farmacii, copiii traiesc in familii destramate sau violente, job-urile sunt la misto.

Incerc sa fiu altfel, vreau sa arunc de exemplu sticlele in tomberonul de sticla dar el nu exista. Vreau sa arunc un servetel intr-un cos pe strada dar ele nu exista. Sistemul se opune, nu te lasa sa faci nimic bun. Si in afara de asta, esti privit ca un ciudat. Esti nebun sa strangi uleiul ars ? arunca-l dreacu in chiuveta..

In ultimele 2 saptamani am citit sute de pareri despre conspiratii, despre teroristi, despre cum strada isi ia tara inapoi. Toti s-au transformat in „parerologi”, toti stiu adevarul suprem. Au ei informatii direct din biroul lui Putin si Merkel cum sta treaba cu migrantii & stuff. Eu zic atat: you know nothing. Va preocupa chestii pe care n-avem cum sa le intelegem, ar fi mult mai bine daca am face ceva util. De exemplu sa ne legam cu lanturi de Parcul Retezat, sa luptam pentru ceva care chiar conteaza. Dar n-ai cu cine, suntem extraordinar de activi pe facebook dar dam „sign out” cand se striga mobilizarea. Vai, am pierdut si ultima padure din tara..da coaie, pentru ca suntem lasi, dezbinati si ne uram intre noi. Esti din Iasi ? Hai sictir de la Craiova!

Ca si cum n-ar fi suficient, mai traim si vremuri de teroare. Mi-a trecut entuziasmul ca triasc vremuri misto, pline de tehnologie daca am ajuns sa-mi fie frica ca o sa mor impuscat. Ceva pur si simplu nu e in regula, ar trebui sa fie o lume tare misto. Singura noastra casa, un punct albastru pierdut printre planete pustii si fara viata, care abia ne mai suporta, vrem s-o distrugem pentru ca unii dintre noi for sa demonstreze celorlalti, prin gloante adevarate, ca au un prieten imaginar care le promite o noua viata, mult mai frumoasa. Nu mai exista a 2-a viata..

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top