4am thoughts

Ma framanta de ceva vreme (pe la 4 dimineata) o intrebare: daca Romanica era cea mai mare putere a lumii, am fi reusit doar noi ca natie sa realizam ceva ? Adica n-ar fi existat america, japonia etc asa cum le stim noi, ci erau niste tari ca in africa unde oamenii traiesc (inca) in copaci. Hai ca am avut si noi destui savanti, ingineri, inventatori si oameni de stiinta. Am fi reusit singuri sa inventam tv-ul ? PC-ul ? macar logan-ul cu care ne mandrim ?

Nu boss, fara celelalte tari n-am fi avut nici macar electricitate, aveam lumina de la opait si nu eram departe de africani. E drept ca avem si noi o oarecare contributie la progresul tehnologic dar, vedeti voi, fara studii si cercetari in america, franta si japonia, acesti savanti pe care i-a dat tarisoara asta ramaneau doar niste nebuni printre primate. Noi nu suntem in stare sa facem nimic bun singuri. Ne pricepem in schimb la combinatii, ni se pare ca meritam mai mult, suntem o tara de basinosi, e suficient sa te uiti la oameni pe strada sa-i vezi cat de importanti se dau.

Gigi e mare patron, are Mercedes, cumpara engros din Dragon si vinde la prosti chinezarii. Are o parere foarte buna despre el pentru ca stie sa faca bani, e jmecher cu coaie. Dar Gigi, concret, ce stii sa faci mai baiatule ? Te-ai gandit vreo secunda ca toata marfa aia care iti aduce tie bani e facuta de niste oameni foarte amarati care n-au nici ce manca, locuiesc cate 10 intr-o camaruta si sunt tare nefericiti ? Stiu, nu e problema ta, te doare in pla de ei. Gigi, tu esti un om credincios, crezi in Dzeu. Ti se pare corect sa faci banu grup fara sa-ti pese de cei care practic muncesc pentru tine ? Poate ca n-ai cum sa-i ajuti dar ce zici de putina modestie ? E bine ca faci bani dar nu uita ca fara amaratii aia – erai doar un cimpanzeu.

E bine ca avem dar sa nu uitam cum de avem..

Comentarii ( 6 )

  1. Modestie…ce e aia? Păi pînă și amărîții au Iphone 53 SKMLDDJFH….cum adică?!? Pai GIGI BOSS cum să mai arate că el e mare patron dacă pînă și amărîții au ca el? Atunci nu trebe el sa fie un căcat mai cu moț? Păi el s-a zbătut să facă combinațiile alea, să dea șpagă și calce pe capete, ce el nu merită sa fie un căcat cu moț???

    Uite un exemplu de ce nu am fi în stare sa fim lideri:
    acu’ fo 300-400 de ani cînd unii se duceau sa cotropească țări, noi făceam parte din aia invadații și eram conduși de niște barbari pe care acum ii facem sfinți în biserici!

  2. Uska, ar trebui sa ne recunoastem locul in univers, nu suntem deloc competitivi ca sa zic asa. N-am cucerit nimic in toata istoria, ne-am dat doar cu vaselina. Toti conducatorii din istoria moderna au fost niste nenorociti, avem o tara plina de Mercedesuri cumparate din afaceri bizare conduse de dubiosi in treninguri, avem datorii de miliarde de Euro, politicieni corupti, wc-uri in fundul curtii si ca sa fie tacamul complet, mai avem si cateva milioane de colorati care ne fac de cacat peste tot. Cum sa fim modesti ? Noi suntem fii lui Traian, ce dracu..

  3. Buna rău aia cu „Noi suntem fii lui Traian, ce dracu..” !!! Merge de pus pe tricouri!

    Hai să-ți mai dau un alt exemplu:
    Io îmi permit sa-mi iau un ceas bengos la 1000 de coco, sau un stilou Montblanc la 500 de coco…dar…io nu sînt avocat, sau f-un mare biznis-men…ma învîrt intre ospătari, bucătari și bagajisti. Nu ar arata aiurea sa-i dau unui client sa semneze nota cu un Montblanc sau Pelikan M1000??? Sau sa ma dau jos din autobuz cu un ceas scump la mina? Si exemplele pot continua. Îmi vad în plm de lungu’ nasului și de ordinea mea în societate, nu ma dau ciumeg cu făcături de Rolexuri. Mai tii minte perioada 2004-2006 cînd toți hapciupalii aveau super telefoane dar nu aveau credit pe ele, dădeau doar bipuri?!?

  4. Eu cred ca ala care isi permite un ceas de 2000E e ala care intra intr-un magazin, vede ceasul, ii place si il cumpara pe loc desi mai are acasa altele poate mai scumpe. Ala care nu-si permite e ala care intra in magazin, vede ceasul, face foamea un an de zile apoi isi cumpara ceasul, singurul pe care il are.
    Asa, plm, si eu imi permit Lamborghini: vand apartamentul lui maica-mea, apartamentul lui soacra-mea, mai fac un imprumut si imi cumpar unu la mana a 2-a. Si daca ma intreaba cineva de ce ies cu el atat de rar sa ma plimb, ii spun ca nu vreau sa-l stric, nu trebuie sa stie nimeni ca de fapt n-am bani nici sa-i fac rca..
    Am multi prietenui care au Samsung S6, ala cu ecran jmecher. Coaie, de ce plm sa dau 1000$ pe un telefon la care doar vorbesc ? Ca oricum nu face nimeni nimic altceva..

  5. [quote]Am multi prieteni care au Samsung S6, ala cu ecran jmecher. Coaie, de ce plm sa dau 1000$ pe un telefon la care doar vorbesc ? Ca oricum nu face nimeni nimic altceva..[/quote]

    Da ma, da’ respectu’ de sine?!? Adică amărîta aia de la 3, care nici nu lucrează are unu și io, care sînt badiguard la Unirii nu-mi permit??? Chiar asa am ajuns, sa rida toți de mine?!?

    Cam despre asta e vb, o lume falsă în care ne învîrtim ca prostii…să arăți lumii ca tu ești miezu’ din gogoașă.
    Cit despre impresia că romanii sînt centru universului, la fel, doar o iluzie! De fapt romanii trăiesc într-un fel de Matrix! Unde alții ne conduc și ne lasă impresia ca fără noi ei nu s-ar fi descurcat…

  6. Nu cred ca e de asta, e pe sistem „job-ul meu de câcat e la mișto, eu fac bani din combinații, sunt jmecher”. Uite si dovada, telefon de 1000$. De fapt ești pielea pulii iar telefonul e luat pe datorie..
    Si sa știi ca ai dreptate: romanii trăiesc in matrix!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top