made in china – ultima solutie pentru romanica

Poate v-ati intrebat de ce atat de multe tate si buci in ultima vreme. lol, nu s-a intrebat nici dracu, ma bag si eu in seama sa nu creada vreun cititor ratacit ca sunt singur p’acilea. Well, exista o explicatie, nu e vorba de lipsa. Incerc pe cat posibil sa nu ma mai gandesc la factorii de stress de zi cu zi si am crezut, in prostia mea, ca tine figura. Tine dar doar pe moment.

Incerc de exemplu sa nu ma mai gandesc ca traiesc in cel mai poluat oras din Europa (cu unele exceptii de prin Rusia). Coaie, din Europa! Incerc sa nu ma mai gandesc ca respir atat eu cat si fi-mea otrava. Ca aproape tot ce mancam si bem e otrava. Incerc sa nu ma mai gandesc ca muncesc pentru niste oameni care in realitate nu dau 2 bani pe mine dar conjunctura face sa avem nevoie unii de altii. Incerc sa nu ma gandesc ca cu banii castigati imi platesc rata la banca si mancarea, iar o vacanta pe malul unui ocean intr-un hotel de lux ramane doar un vis. Incerc sa nu ma mai gandesc la acea cabana imaginara, dintr-o zona cu aer curat, liniste si multa verdeata unde sa merg in weekend cu familia, fara sa ne deranjeze nimeni.

Bai, apropo de munte, imi aduc foarte bine aminte ca prin anii ’90, ma duceam aproape weekend de weekend la munte, cu trenul. Fratele meu, desi unii nu vor crede, inainte existau weekend-uri in care eram singur prin Sinaia, intamplator vedeai cate un turist sau un grup de tineri. Inainte nu existau oameni in tara asta ?  Cum mortii ma-sii s-a ajuns ca acum sa iti fie sila sa mergi la munte din cauza aglomeratiei ? Si ce scoruri! De unde au venit toti turistii ? De unde au bani ? Ca 2 zile la munte costa, daca faci foamea, cam 500 lei, atat m-a costat pe mine si nevasta-mea asta vara. Singura amintire cu care am ramas e ca m-am asezat la o terasa sa beau ceva rece si am cazut cu scaunul pentru ca era rupt. Stiti ce mi-a zis ospatarita ? cica „pai daca va balanganiti pe ele, normal ca se rup”. Am dat 7 lei pe o bere calda si era sa-mi rup si mana. Dar am fost la munte, ce plm!

Tara asta are 2 mari probleme: e plina de puturosi si necivilizati. Neam-ul romanesc e definit de cele 2 adjective, puteti sa ma scuipati. Nu putem face nimic bun, sau nimic in sine. Putem doar sa combinam, sa distrugem, sa furam, sa fentam, sa ciordim, sa pacalim. Romania e doar o Somalie care a avut sansa de a fi in Europa. La munte nu o sa vezi muncitori sau doctori sau profesori. O sa vezi patroni, dubiosi, jmecheri si zdrente. Cei care (inca) mai muncesc pe bune, ei nu-si permit.

Si totusi exista speranta! desi cu totii suntem constienti ca tara se duce dracu, eu cred ca nu e totul pierdut. Singura solutie e sa faca astia o combinatie cu chinezii si sa-i lase sa vina la noi cu milioanele. Sa-i lasam sa reconstruiasca ei tara pentru ca noi nu suntem in stare. Sa ne faca orase noi, autostrazi, fabrici, tot ce e nevoie sa fim o tara europeana pentru ca doar ei sunt in stare. As fi tare mandru ca roman daca as avea un presedinte chinez, prim ministru chinez si ministri chinezi. Noi, ca natie, am esuat definitiv..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top