daca-mi permiteti..

Stim cu totii ca saptamana asta, toate femeile tin post. Chiar daca nu stiai.. o s-o simti, mai devreme sau mai tarziu. Whatever, nu e chiar tragedie. Dar boss, eu am o nedumerire: sa zicem ca Vasile n-a mai dat la buci de 3 luni iar de azi am intrat in saptamana mare deci nici macar cu gandul nu mai are voie. Care e diferenta, pentru sarmanu Vasile, intre ultimele 3 luni si saptamana asta ? Ca saracu nu a tinut post dar tot de post a avut parte. De ce trebuie sa i se atraga atentia in mod special ca zilele astea chiar e post pe bune ? Ca pentru el saracu, post a fost si saptamana trecuta, si luna trecuta si acu 3 luni.

Eu am fost mereu slab la religie. Dar sunt curios de multe lucruri si acolo unde nu inteleg, pun intrebari la care niciodata nu primesc un raspuns pertinent. De exemplu, am aflat ca sunt ortodox. Nu mi-am ales religia dar nici nu ma deranjeaza, nu am nicio problema pentru ca habar n-am cu ce se mananca. Dar am aflat ca la catolici, pastele a avut loc deja prin martie. Deci depinde de religie cand tii post, nu exista o data standard la care toti cei 7 miliarde de cetateni ai planetei sarbatoresc acelasi lucru. Nu prea e logic. Sau e dar v-am spus, nu ma pricep absolut deloc.

Hai inapoi la Vasile. Sa presupunem ca o comite exact acum si da o buca de zile mari, cu tot cu preludiu. Va fi pedepsit de Dzeu ? Dar e baiat salon, un tip super ok care n-ar face rau nici unei muste. Viitorul lui o sa fie de cacat din atata lucru ? Tot ce i se va intampla rau de acum inainte va fi din cauza acelei buci ? Dar stai! ce ziceti de Fane, bagabond notoriu, un jeg de om care face numai rau celor din jur. Ei bine, saptamana asta il gasim prin biserici, se roaga sa fie iertat, stie ca a gresit. Va fi iertat ? Da, va fi iertat, orice credincios iti va spune asta. Dar nu e corect, sunt oameni care sufera din cauza jegului de Fane. Nu vi se pare prea complicat totusi sa dezbati astfel de scenarii ? De fapt nu e complicat, e pierdere de timp. Spun pierdere de timp pentru ca acum, chiar in acest moment, undeva un om e impuscat, un copil moare de foame, altul de sete, o femeie e violata. Daca nu le vedem – nu inseamna ca nu se intampla. Astea sunt lucruri de care, zic eu, Dzeu ar trebui sa fie preocupat, nu de buca lui Vasile..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top