Haide haide Romaniiiiiaaa :))))

Gata, v-ati linistit?  Bai, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca e foarte bine ca ne-au batut albanezii. Fara misto! E complet aiurea sa fim buni la ceva in conditiile in care toata lumea ne stie ca fiind, citez, „anusul europei”. Suntem ultima tara din Europa, n-avem cum sa schimbam asta, trebuie sa ne acceptam soarta. Unii dintre noi nu putem accepta si plecam din tara dar nu vom fi niciodata cetateni ai acelei tari, originea de romani ne va urmari toata viata, oriunde vom merge. Unii poate vom prinde job-uri misto, altii nu. Unii se vor intoarce altii vor ramane. Dar niciodata nu vom fi unii de-ai lor.

Daca e sa cautam un vinovat, cred ca ar trebui sa ne uitam in istorie. Dar noi nu avem o istorie, am inventat una! O istorie in care suntem duri, patrioti, inventatori, razboinici, inteligenti, suntem insusi leaganul civilizatiei. Doar ca realitatea, ceea ce vedem zi de zi ne cam pune pe ganduri, oare chiar  asa de jmecheri am fost odata?

Haideti sa va spun o poveste. Cand aveam vreo 10-12 ani, pe mine si pe frati-miu ne-a dat taica-miu la inot la Dinamo. Eu nu m-am descurcat prea bine dar frati-miu chiar era bun si a fost multi ani la polo. Dar ceva interesant se intampla! Pe el nu-l luau la concursuri, il luau pe Fanel, nu pentru ca era bun ci pentru ca ta-su era patron si existau niste interese. La concurs pleca si Gigiel, la fel de slab ca Fanel dar n-o sa va vina sa credeti, si ta-su era mare patron. Evident ca echipa lua bataie dar la dracu, cui ii pasa? Stiu ca ati inteles ideea.

Cu siguranta, exista sute, poate chiar mii de baieti p’acilea prin tara care bat mingea foarte bine dar..n-au parinti patroni. Exista oameni foarte bine pregatiti in toate domeniile dar..n-au sansa. In corporatii, banci, in sport – peste tot in varf sunt oameni slab pregatiti ajunsi acolo prin tot felul de relatii iar cei cu adevarat pregatiti sunt obligati fie sa plece din tara, fie sa se resemneze pe job-uri care n-au nicio legatura cu pregatirea lor.

Noi suntem anusul europei din vina noastra. Este foarte bine ca am luat bataie pentru ca incepeam sa credem ca suntem in sfarsit buni la ceva, situatie cu care nu suntem obisnuiti. Cand ne vom impaca cu ideea ca suntem ultimii, poate atunci sa se schimbe ceva pentru ca, poate, vom lua atitudine. Este important ca fiecare dintre noi sa se schimbe, nu sa aibe asteptari. E prea putin important daca am fi iesit chiar si campioni, tot la fel de saraci ne trezeam a 2-a zi. Dar daca ne vom schimba, vom fi buni in orice domeniu. Vom fi atat de mandri de alte realizari incat nu va mai conta cat de buni suntem si la fotbal..

Comentarii ( 2 )

  1. Cred ca e un punct de vedere corect.
    România nu se va mai face bine niciodată! Nu are cum, sîntem mult prea prosti și fuduli.

  2. Pai n’are cum sa se faca bine Uska, e prea tarziu: padurile (alea care mai sunt) sunt vandute, subsolul e vandut, peste 20% din suprafata tarii (mare parte teren agricol) e vanduta. Ca fapt divers, ultima padure neatinsa din tara, Retezat, a fost si ea vanduta si probabil va fi taiata dar nu intereseaza pe nimeni. In schimb, s-a deschis LOFT-ul la Mamaia si toata lumea s-a mobilizat sa dea like & share. Speechless!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top