Ce ai schimba daca ai putea?

Am observat in ultima vreme de un fel de sondaj, ceva de genul „tu ce ai schimba daca ai fi o zi presedinte”. N-am stat sa citesc, subiectul e prea vechi si prea utopic. Nu poti sa schimbi nimic daca esti presedinte pentru 1 zi, nu poti sa schimbi nimic nici intr-un an, uitati-va la robot. Dar! pentru ca nu-mi trece nimic inteligent prin cap, de dragul subiectului, daca as putea schimba ceva, iata ce as face:

  1. as desfiinta toate gradinile zoologice. Vrei sa vezi tigri? Uita-te in mortii ma-tii la animal planet sau roag-o pe ma-ta sa faca bani, intr-un fel sau altul, si sa te duca in safari.
  2. as desfiinta partidele politice. S-a dovedit ca raspandesc cancer si nu fac decat rau societatii. As gandi un sistem prin care poporul alege niste oameni destepti care sa administreze tara, in regim de part time. Adica sa nu fie ministri cu norma intreaga, profesorul X sa predea in continuare si 2 – 3 ore sa fie si ministrul culturii par example, sa semneze niste acte, sa se vada cu diversi sau sa plece in tari straine in interes national. Dar s-o faca benevol.
  3. m-as pune bine cu vecinii, adica cu rusii, turcii, grecii dar mai ales cu ungurii. Diplomatie coaie, prietenie cu Putin si Orban. Vame lejere, comert, turism, tot tacamul. S-ar putea sa ne fie muult mai bine decat cu jegurile de occidentali.
  4. sambata si duminca nu merge nimeni cu masina in orase, cu exceptia salvarilor si pompierilor. Vrei sa mergi din titan in militari ca vrea nevasta-ta la mall-ul ala de acolo? inchiriezi o bicicleta daca nu ai una! Sau perpedes. Weekend-urile sunt pentru miscare in aer liber, pentru distractie, spectacole si concerte. Trebuie sa mai respiram si un pic de aer curat.
  5. As schimba constitutia. De fapt as trage-o la xerox pe cea a suedezilor sau ma rog, una din tarile scandinave si as mai adauga o lege in plus, ca si contributie personala: un copac taiat ilegal = un an de puscarie. 5 copaci taiati ilegal = 5 ani de puscarie.

Hai ca e timpul sa ma trezesc 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top