Tehnologia nu e pentru oricine

Voi va dati seama ca a aparut seria 7 la procesoarele intel, SSD-ul de 4TB sau smartphone-uri octacore iar majoritatea nu stiu sa citeasca inca un sms dintr-un telefon cu butoane? Daca nu le mai apare google cand deschid un browser i-ai terminat! Daca nu le merge netul spun ca li s-a stricat PC-ul!

Ei bine, frati si surioare, parintii mei sunt printre cei mai atehnici oameni din univers. Daca taica-miu avea bani iar eu nu existam, ala care s-ar fi ocupat de calculatorul lui era un om bogat. Nici nu mai trebuia sa munceasca in viata lui.

Ai mei au 3 telefoane: fix, mobil cu butoane si smartphone. Cu fix-ul sa zicem ca se descurca doar la modul ca stiu sa raspunda cand suna si uneori chiar le iese cand vor sa sune ei pe cineva. La mobilul cu butoane stiu doar atat: sa apese pe verde cand vor sa raspunda si pe rosu cand sa inchida, desi uneori nici asta nu le iese. In rest nimic, habar n-au sa citeasca un sms sau sa intre in agenda de telefon. Evident ca atunci cand ma vad cu ei, trebuie sa le citesc si apoi sa le sterg cele 50+ de mesaje cu notificari de la bancile unde au credite si eventual sa le adaug sau sterg vreun contact. Apoi, dupa ce termin cu telefonul, trebuie sa merg la PC-ul lui taica-miu sa-i setez cum zice el „gooooogle”. De fiecare data. Nu stiu cum reuseste sa-l strice si sa-i apara alte cacaturi. De smartphone ce sa mai zic, am ras juma de zi cand si l-au cumparat: eu ii sunam (la misto, evident) iar ei dadeau cu degetele pe ecran dar niciodata nu le iesea. L-au abandonat dupa scurt timp iar acum e prin sertarele cu jucarii ale lui fi-mea. Pur si simplu n-au reusit sa raspunda sau sa dea un apel, nu le-a iesit. Au dat-o la suceala la modul ca „ce cacat de telefon”. Bine, si asta e adevarat.

Eu ma distrez maxim in metrou. Astia trecuti sa zicem de 50 de ani, ii vezi cum tin telefonul (de obicei gunoaie date moca la abonamentele pizdii) undeva in dreptul ochilor cam la 20 – 30cm, si cu degetul aratator de la mana dreapta se chinuie probabil sa intre pe net. Dar nu le iese, cel putin nu la cei la care ma uit eu.

Stau si ma gandesc coaie, au trecut aproape 50 de ani de cand am aterizat pe luna, avem sateliti dincolo de sistemul solar, putem sa ne facem PC-uri cu zeci de procesoare (daca ne tine buzunarul), dam comanda online si ne vine acasa ultimul gadget iesit ieri din fabrica iar majoritatea habar n-au sa trimita un mail. Ma refer la astia care au acces la asa ceva, nu-i iau in calcul pe amaratii care n-au nici curent electric. Degeaba e tehnologie, degeaba apar chestii wow, lumea nu e pregatita pentru ele pentru ca ei abia s-au obisnuit cu tehnologia din anii ’90. In schimb, „atehnicii” se descurca de minune la curatat history-ul si cookies! De fiecare data sunt surprins, cand mai ajung pe la vrun PC cu probleme, sa vad browsere fara history dar cu zeci de addons din diverse site-uri suspecte. Are rost sa intru in detalii? neah. De fapt aici am vrut sa ajung, hai frate, recunoaste ca te uiti la femei goale, e ceva normal. Si eu ma uit, am hardul plin de poze, am feed-uri si bookmarks de la zeci de astfel de site-uri. What the fuck, merit si eu 10 minute, 20 minute, juma de ora de relaxare spirituala dupa o zi de cacat. Sau inainte de o zi de cacat. Sau in timpul unei zile. De fapt, chiar acum o sa ma uit. Hai pa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top