De ce nu e bine sa mai fii IT-ist in ziua de azi

This is a true fuckin story

Anul trecut, nu mai tin minte exact cand dar cred ca prin vara, m-a rugat o cunostinta sa-i cumpar un PC pentru un magazin. Nu ma mai ocup de zece ani de asa ceva dar nu avea la cine sa apeleze asa ca l-am ajutat. I-am luat un core2duo sh cu win7, antivir, i-am instalat teamviewer just in case si i l-am pus in brate. Fara sa-i cer bani, fara sa mai am vreo treaba cu acel PC. Ne-am strans mainile reciproc si ne-am vazut fiecare de vietile noastre.

Intre timp, omul a angajat un baiat sa se ocupe de PC-uri (are mai multe). Si ce sa vezi, zilele trecut ma suna chiar IT-istul:

-Auzi, tu ai instalat PC-ul ala? Frateee, e complet virusat! Ce i-ai facut? Cum l-ai instalat? Ai pus si tu drepturi de useri? Ai setat si tu politici de securitate? Ai blocat porturi? Firewall-ul l-ai configurat cum trebuie? Frateee, ai facut totul prost, ai facut numai greseli, acum trebuie sa stau eu sa-l reinstalez de la zero!

Dupa ce mi-am revenit din soc, i-am explicat cat am putut de calm, ca omul mi-a cerut un calculator cu windows. I-am pus eu si un antivirus dar mai departe nu e treaba mea, nu stiu la ce-l foloseste, nu ma intereseaza. Nu aveam ce sa setez atata timp cat nu stiam la ce-l foloseste. Si dupa ce ca mi-am futut 2 ore din viata benevol, acum imi iau si suturi in cur.

Ieri ma suna angajatul care lucreaza la acel PC. Cica: auzi..nu-mi merge nimic pe calculatorul asta si n-am nici mailurile. Am urgenta nevoie de un attach din septembrie anul trecut, cum fac rost de el? Ca baiatul care a instalat win a sters totul..

-A sters totul fara sa faca un back-up? Minunat!

P.S. muahahahaaa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top