Intalnire de gradul 4

Plec de la ideea ca daca o intalnire de gradul 3 presupune o intalnire cu extraterestrii, o intalnire de gradul 4 presupune o intalnire cu Dzeu in persoana. De dragul subiectului, sa zicem ca are loc marea intalnire: Dzeu vine pe pamant chiar acilea in romanica sub forma unui..ce vreti voi. Cu voia voastra si sperand ca imaginatia nu-mi va oferi un bilet catre iad, cred ca un eventual discurs al lui Dzeu in fata preafericitilor, al babelor fanatice, al cocalarilor si al tuturor ortodocsilor ar putea fi cam asa:

  • V-am dat ape curgatoare sa aveti ce sa beti, sa faceti agricultura, sa cresteti animale. Dar le-ati poluat si le-ati distrus de nici pestii nu mai traiesc in ele!
  • V-am dat paduri sa fiti aproape de natura, sa aveti umbra in zilele de vara si aer curat. Dar voi le-ati taiat si le-ati vandut pe nimic!
  • V-am dat petrol si carbune sa va dezvoltati economic dar voi le-ati vandut la straini!
  • V-am dat teren agricol sa aveti ce sa mancati dar voi l-ati vandut la straini!
  • V-am dat aur si alte bogatii si acum le exploateaza altii!
  • V-am dat o istorie, o identitate, am tinut cu voi in razboaiele cu turcii ca va faceau aia praf!

Si acum, dupa tot ce am facut pentru voi, vin si va gasesc saraci, dezbinati, corupti, rai, avari, bolnavi si plin de datorii la straini!

Culmea tupeului: sunteti atat de nesimtiti incat tot la mine veniti sa cereti ajutorul cand vreti mai multi bani, cand vreti sa va faceti bine, cand vreti sa va mearga bine? Si daca nu execut imediat ce vreti voi, trageti repede concluzii ca v-am abandonat! Tu asta imbracat in aur de sus pina jos si care mergi doar cu mercedesuri de lux, cand ai facut ultima oara ceva pentru cei care n-au ce sa manance? Ca esti putred de bogat pe spatele meu! Imi scoateti ochii ca ati construit biserici in nestire ca idiotii, in semn de recunoastere? Credeti ca am curaj sa intru acolo si sa aud ce vorbiti intre voi? Cat de urat vorbiti? Cat de rai sunteti? Ati incercat sa protejati macar un pom? Mai aveti ceva din minunile care vi le-am dat „gratis”? Ati incercat sa fiti mai buni unii cu altii?

Sictir!

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top