meanwhile

Am de vreo saptamana un fel de constipatie intelectuala, ma tot chinui sa scriu ceva sau sa spun ceva si nu iese nimic coaie, oricat m-as screme. Zilele trecute cand am mai avut o tentativa sa scriu ceva (nici nu mai tin minte ce), nevasta-mea se uita la stiri: un copil a murit, niste copii au fost omorati, o fata a fost omorata, un bebelus a fost gasit mort etc. Astea sunt stirile de interes national, astea sunt lucrurile care se intampla. Pai si cum sa mai scrii ceva care se vroia a fi fun cand auzi numai de nenorociri? Va zic eu, nu-ti mai arde. O sa spuneti ca mai bine nu te uiti la stiri. Nu a uit, ocazional merge tv-ul si auzi fara sa vrei. Si chiar daca nu merge tv-ul, deschizi facebook-ul si afli de acolo. Si parca nici sa fii ignorant nu e o solutie, sa te doara in cur de tot ce se intampla, oricum te vei lovi de realitate cand iesi pe usa.

Ca tot veni vorba, de obicei ies seara sa iau paine de la cuptorul ala de pe Morarilor, sa am cu ce sa-i fac sendvis dimineata lui fii-mea. Marti seara daca nu ma insel, eram 3 persoane inauntru: o femeie care cumpara, inca un tip si eu. Dupa mine a intrat un cocalar, s-a dus la cosurile cu paine, a inceput sa puna mana pe ele, a impins-o usor pe femeia care cumpara si cu tupeul lor clasic i-a cerut vanzatoarei ca vrea si el lipiile alea 2. Ghiciti ce: vanzatoarea a lasat-o pe femeia pe care o servea si i-a dat tiganului lipiile. Ei nu pot fi oameni normali, genetic asa sunt construiti. In mintea cocalarului, noi care eram la coada suntem niste prosti iar el e jmecher iar jmecherii nu stau la coada. In mintea mea, eu il consider pe el un prost care nu merita efortul. Dar daca stau si ma gandesc mai bine, incep sa cred ca cocalarul are dreptate, noi suntem niste prosti. Orice ne-ar face, noi nu reactionam. Uitati-va ce ne fac politicienii de 27 de ani si totusi oamenii cred in ei, fie in unii fie in ceilalti. 90% dintre romani nu si-au dat seama ca ei, politicienii, sunt de fapt o mare familie, uneori se mai cearta, alteori se fac pe spate dar cand vine vorba de furat, se acopera intre ei. Exact ca in orice familie. Mortii lor, hai sa vorbim de altceva.

Am fost la L I F E si mi-a placut maxim! Desi la un moment parea s-o dea in romance cu saruturi si sex pasional intre Rebecca si Jake, si-au adus aminte ca subiectul e meduza martiana si probabil au taiat la montaj respectivele scene. Sigur exista si o versiune „director’s cut” dar..whatever. Nu inteleg de ce nu l-au facut 3D, cred ca era mult mai spectaculos dar oricum, merita. Apropo de mers la cinema, bai fratele meu, cat tine un film? 1:30, maxim 2 ore cu tot cu reclame. Cat de greu iti este sa rezisti acele 2 ore fara floricele si cola? Da-o in mortii ma-sii ca nu e normal sa-ti cioflingeasca toti in ureche cand tu vrei sa te uiti la film. Hai ca aseara am avut bulan, n-am avut pe nimeni in stanga-dreapta dar am ajut sus-jos. Sus erau 2 cupluri cu cele mai mari pungi de floricele care le-am vazut in viata mea iar pe scaunele din fata noastra una manca chinesse de putea a mancare in toata sala. E fast food-ul la 10 metri de iesirea din cinema, nu mai bine mananci inainte sau dupa? Intru in sala, ma asez pe scaun si stau cu teama ca cei care tocmai urca spre scaunele de langa mine, vin „blindati” de chestii crocante care te seaca de nervi pina la sfarsit. Nu prea e ok..

Am observat in ultima vreme o isterie cu avortul, proteste si alte nebunii. Era si normal, intr-o tara in care nivelul de trai este invidiat pina si de elvetieni. E bine ca am rezolvat toate problemele, asta era ultima pe lista. Daca ma intrebati pe mine, eu sunt pro. Ganditi-va la copiii care se nasc in familii sarace si destramate, ii puteti vedea ca pe urmatoarea generatie de medici, ingineri sau oameni de afaceri? Hai sa nu ne gandim totusi la viitor, sa ne uitam in prezent la sutele de mii de copii care nu stiu ce e aia o haina curata, nu stiu cum e sa mergi cu parintii in vacanta, nu au vazut marea sau se culca seara cu stomacul gol. Ganditi-va ce simte un copil cand isi vede parintii ca se injura sau se bat, cand mama pleaca de acasa, cand tata vine beat si te rupe cu bataia fara motiv. Ce sanse le dati? pentru ca ei nu stiu cum e altfel. Ei habar n-au ce inseamna sa fii bun, darnic, intelegator, afectuos, ei n-au trait asa. Ei au trait in violenta si au suferit de foame, 99% vor ajunge ca parintii lor: saraci, violenti, rai, nemilosi dar mai ales corupti. Te vor vinde pentru un pachet de tigari, vor fura tot ce le pica in maini si vor umple pina la refuz puscariile. Puteti sa ma injurati, nu ma deranjeaza dar mai bine avort decat un copil fara viitor. Nu inteleg de ce toti se leaga de Dzeu, nu vad nicio legatura. Nu cred ca El ar vrea sa-i vada cum cresc intr-o saracie cumplita. Nu cred ca El vrea sa-i vada in cativa ani in puscarii. Nu a coborat din cer si a vorbit cu Papa, nu a fost la emisiuni tv, nici nu stim daca exista. Pentru ca daca am avea macar cea mai mica dovada, niciun copil n-ar trebui sa sufere de foame sau de sete. Si nu vorbim doar de ce se intampla la noi, mii de copii mor zilnic in lume de foame, de sete sau de boli cumplite. Este usor sa spui, din confortul de acasa, ca esti impotriva avortului. Te crezi mare jmecher ca te baga in seama unii care, la fel ca tine, au tot ce le trebuie: o casa cu tot confortul, masina, bani de vacante. Ai fost la miting apoi te-ai dus acasa, ai facut un dus, ai dat comanda de-o pizza, te-ai pus la laptop si astepti like-urile pe facebook. Tie nu-ti pasa cu adevarat de amarati sau de avort, o sugi si stii bine ca am dreptate. Pune-te in locul amaratilor si mai vedem atunci..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top