E pamantul rotund sau nu?

Daca ma intrebati pe mine, sunt gata sa-mi tai o mana (stanga) ca e rotund, nu are cum altfel. Doar ca, cei care cred ca pamantul este plat, au in ultima vreme niste argumente care incep sa-ti puna la indoiala chiar si cele mai puternice convingeri.

Nu ma bazez pe cunostinte avansate, sunt doar un simplu om care se uita la discovery sci-fi, care a citit tot ce i-a picat in mana legat de spatiu, extraterestii si planete, care a urmarit toate documentarele natgeo care au legatura cu cosmosul. Niciodata, in niciun film sau carte, nimeni nu a pomenit macar in gluma ca pamantul ar fi plat. Nici Stephen Hawking, nici Einstein, nici Galileo, nici Carl Sagan sau alti savanti din zilele noastre. Este greu de crezut ca atatia oameni ar stii de fapt adevarul dar nimeni nu sufla o vorba. Este greu de crezut ca toate documentarele sunt facute la misto, greu de crezut ca toti au fost platiti sa ocoleasca adevarul. Pe oamenii de stiinta nu prea ai cum sa-i cumperi si majoritatea nu cred in Dzeu, sa le fie frica de blesteme sau alte cacaturi.

Si totusi, de ce exista aceasta teorie?

Probabil ca unele lucruri nu pot fi intelese. Probabil, uneori, legile fizicii nu se aplica. Probabil, la anumite intrebari, niciun savant nu are un raspuns pertinent. Intr-adevar, NASA nu a mai iesit din orbita pamantului din anii 70. Intr-adevar, imaginile cu pamantul vazut din spatiu arata ca si cum ar fi photoshop. Intr-adevar, toate filmarile din spatiu sunt filmate fish eye pentru a curba, in mod intentionat, curbura pamantului. Si intr-adevar, nu stim ce se afla in Antarctica, nu se vede nimic pe maps. Posibil chiar sa fie un zid de gheata, de jur imprejur?

Dracu stie. Din cauza asta se lasa loc de interpretari. Putem presupune ca suntem un experiment si extraterestrii sunt mai aproape decat credem. Putem crede ca dinozaurii au fost exterminati tocmai ca omul modern sa domine pamantul.

Putem crede ce vrem. Si oricate argumente au unii, eu tot voi crede ca e rotund.

Pamantul e rotund. Si daca n-ar fi, inseamna ca nici noi nu suntem ceea ce suntem. Nici Dzeu nu exista, nici sistemul solar nu exista, nici Calea Lactee, nici galaxii, nimic. Inseamna ca noi am fost pusi aici cu un scop si toata existenta noastra este de fapt o mare vrajeala. Si chiar daca, sa presupunem ca pamantul este plat, n-as vrea sa aflu asta. Prefer sa mor fara sa stiu. Pentru ca daca as stii ca asa e, probabil ca.. m-as oftica rau de tot pe timpul pierdut aiurea. Ce dracu sa fac altceva..

Comentarii ( 3 )

  1. Efectele alea sînt cauzate de filtrarea razelor de soare prin trecerea norilor.
    Pămîntul e rotund.

    Chiar și la poza cu felinarul pe strada efectul e creat de filtrarea luminii prin ceata…

    Cînd ești sus la peste 10000 metrii în avion, iar cerul e senin chiar poți vedea curbura pămîntului. Si ala e trucaj?

  2. Eu am zis clar ca imi tai o mana (stanga) ca pamantul e rotund. Si eu m-am gandit la avion, chiar se vede curbura. Si tot legat de avion: aia din japonia care merg in state, o iau prin toata Asia si Europa sau traverseaza oceanul? Vapoarele din China catre Los Angeles? Daca ar fi plat, ar ocoli tot pamantul zic..

  3. Caterinca grafica în care soarele se învîrte în jurul pămîntului. Îți dai seama ca noi, pămîntenii sîntem miezu’…totul se întîmplă în jurul nostru!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top