Parerea mea despre tanti Gherghina

Pentru Uska –  singurul om pe care-l cunosc fara cont de facebook dar si pentru cei care din cine stie ce motiv au ratat stirea de acum cateva zile – am si eu o parere. Stiti, m-am tot gandit daca sa scriu sau nu, mi se pare un subiect complet neinteresant. Doar ca, amploarea de pareri m-a determinat sa zic si eu 2 vorbe.

Am strâns 10.000 de lei. I-am dat pentru Catedrala Neamului!, zice tanti Gherghina, bătrâna care, din cinci milioane pensie, mănâncă o dată pe zi.

Stirea in sine te pune la pamant daca esti cerebral. Te intrebi cum e posibil ca unii oameni sa fie atat de retarzi, iti vine sa injuri, te apuca spumele si sictirul. Te gandesti, ca tot romanul, ca ar fi putut sa doneze banii la scoala din sat, la dispensar sau la familii amarate.

Asa-i. Si eu m-am gandit initial la acelasi lucru, daca vrei sa faci un bine – fa-l ca Dzeu vede. Dar tot atunci am inteles si de ce a preferat sa doneze la biserica: pentru ca e proasta.

Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu femeia, ca ea sunt milioane in tara asta. Ganditi-va ca tanti Gherghina a trait intr-un sat nenorocit, n-a citit carti, nu stie ce se intampla in lume. Casuta in care locuieste, biserica si Dzeu e toata lumea ei. Nu stie ca sunt copii cu cancer. Nu stie ca sunt copii care au nevoie de ajutor si bani de tratament, nu stie ca sunt animale in adaposturi care mor de foame, familii care mor de foame. Exact ca intr-o relatie de cacat, tu esti fericit(a) pentru ca nu stii cum e altfel. Iar cel care ar fi putut sa-i dea un sfat bun ce sa faca cu banii, preotul, l-a durut fix in coaie.

D’aia tovarasi, lumea se duce dracu. Cea mai proasta inventie din toate timpurile este RELIGIA. Nu bomba atomica, nu razboiul, nu politica, drogurile sau ce vreti voi. Religia este cel mai mare dusman al nostru. Pentru ca tampeste, pentru ca omoara, pentru ca distruge. Niciun crestin nu are capacitatea sa inteleaga ca Dzeu este insusi natura de care isi bate joc. Ganditi-va ca de-a lungul timpului, oamenii s-au rugat la zei, la pasari, la pietre, la animale, la totul felul de lucruri imaginare sau pamantesti. Astazi, nicio religie nu mai e valabila, egiptenii, grecii sau aztecii  – popoare extraordinar de avansate la vremurile respective, toti au fost niste prosti. Asta de acum este adevarata religie, asta unde totul se invarte in jurul banilor, a opulentei si a mercedesurilor. Nu ai ce sa-i faci lui tanti Gherghina. Putem doar sa speram ca generatiile viitoare, cu putin noroc, vor lasa deoparte toti zeii imaginari si isi vor crea o lume mai buna. Noi nu mai avem nicio sansa.

Comentarii ( 2 )

  1. Din păcate sînt foarte multe oameni manipulați și ignoranți în ambele tabere. Si religioșii, și ateii au prea multi fanatici de partea lor. Nimănui nu-i mai pasa de nimic, doar de imaginea proprie, nici măcar de bunăstarea sau fericirea lor, doar de o imagine falsa și tembela!

    Femeia asta, săraca, a făcut ce a crezut ea ca e mai bine, asta a fost viziunea ei. Nu cred ca trebuie condamnata pentru ce a făcut, în fond și-a drămuit viata și banii ei pentru o cauza pe care a crezut-o buna! Pe de alta parte religia trebuie condamnata pentru ca permite astfelor de oameni, poate nevoiași, să-și ia de la gura pentru bunul lor plac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top