Tot ce trebuie sa stii despre politica

Cine n-a auzit zilele astea: „nu se mai poate!” sau „trebuie sa facem ceva!” sau „haideti sa iesim in strada!”. bla bla bla.

Exista inca foarte multi romani care cred ca pot schimba ceva. Nu, nu puteti schimba nimic. Nimeni nu poate sa schimbe nimic.

Ca sa ne fie mai usor, o sa comparam Romanica cu Vasile. Nascut si crescut la tara, cu 8 clase, venit in Bucuresti sa munceasca, actualmente casatorit si stabilit la oras. In cercul sau de prieteni (de acelasi nivel cu el), Vasilica uneori braveaza. De exemplu, se lauda ca aseara a fost cu 2 bagaboante dar toti prietenii lui stiu ca de fapt a curatat cartofi si a spalat vasele. In prostia naivitatea lui, Vasilica crede ca el e seful acasa, el decide, cu alte cuvinte e de capul lui. Chiar daca e casatorit, Vasilica a ramas acelasi baiat jmecher. In realitate, Vasilica nu e de capul lui si nu face nimic de capul lui pentru ca nu are cum.

Cam asa e si Romanica. Cine crede ca un taran din Teleorman controleaza tot in tara asta, asa cum il taie pe el capul – well, e de nivelul lui Vasilica, ca sa ma exprim frumos, elegant, cat de cat. Haideti s-o luam altfel, in ordine cronologica. Sa plecam de la anul.. 2000, ce ziceti? Hai ca anii 90 au fost in ceata, ieseam din comunism, s-au intamplat multe. Dar dupa 2000 nu mai avem nicio scuza. Si totusi ne-am dus la fund din ce in ce mai rau. E drept, s-au schimbat mii de politicieni in toti acesti ani, au cazut guverne de nimeni nu le mai stie numarul dar ghici ce: n-au picat cei care sunt la butoane. Si nu vor pica niciodata. O sa va explic de ce intr-o postare viitoare, daca nu cumva articolul asta deranjeaza si blogul meu va fi pa.

A plecat Nastase – a venit Ponta. A plecat Ponta – a venit Dragnea. Va pleca si asta la momentul potrivit si va pleca la modul sa para ca e meritul nostru, ca poporul l-a dat jos. E doar un pion care stie ca va fi sacrificat la un moment dat. Hai nu chiar pion, un nebun mai degraba. Dar tot de sacrificu atunci cand situatia o cere.

Incerc sa va spun ca miza e alta. Sunt atatea probabilitati si speculatii incat nimeni nu stie cine decide si care vor fi urmarile. Dar lucrurile nu se intampla ad-hoc, tot ce se intampla in acest moment in Romanica e planuit demult si se desfasoara asa cum trebuie, chiar si protestantii au fost bagati in ecuatie. Niciunul dintre noi nu stie ce se va intampla peste 2 ani. De ce? Nu avem acces atat de sus.

O sa ziceti ca sunt tampenii. Va jur ca imi doresc sa fie tampenii, sa ajungem sa-i dam jos pe toti si sa recladim tara. Dar si voi, undeva in sufletul vostru, stiti ca nu se va intampla. Doar ca va este greu sa acceptati realitatea. Totul se intampla cu un scop, nimeni din guvern nu are datoria morala fata de tine sa te ajute cumva, ei sunt pusi acolo dpdv constitutional. Si pentru ca sunt acoperiti de lege, pot face ce vor si chiar fac ce vor. Soarta noastra a fost decisa undeva, intr-o incapere cu maxim 10 oameni.

–  Dar Twigg, cum poti sa ne compari cu unul cu 8 clase?

E simplu. Aratati-mi un tanar intre 16 si 25 de ani care nu vorbeste ce combinatii si ce jmecherii face el. Aratati-mi un pensionar care vorbeste de altceva in afara de pensie. Aratati-mi un singur om de afaceri care merge cu metroul. Aratati-mi un singur suedez care merge in 4 labe in jurul bisericii sa-i ajute Dzeu. D’aia.

–  Twigg, cam ai dreptate. Ce e de facut?

Nu ai ce face si nici macar la proteste nu merita sa-ti pierzi timpul. Esti singur intr-o lume din ce in ce mai naspa, in care trebuie sa te descurci asa cum poti. Pot sa-ti recomand urmatoarea chestie: lasa TV-ul doar pe muzica, filme si discovery. Pe facebook da-le block la toti care vorbesc politica, nu te gandi nicio secunda la politica si bucura-te de viata cat inca ai ocazia. Iesi singur din experimentul in care ei ne baga fara sa ne dam seara. Nu-ti mai otravi sufletul cu stiri manipulate si vesti ingrozitoare. O sa-ti fie mai bine!

–  Twigg, esti un idiot si un PSD-ist ordinar

N-ai inteles nimic din articol, bai Vasilica..

Comentarii ( 3 )

  1. Pîine și circ, atît!

    Sintea prostiți, mințiți și ațîțați zilnic prin intermediul fenomenului media. Media TV, radio, ziare, Facebook și alte medii online sînt doar niște arme utilizate în autodistrugerea umanității. Sintea serviți zilnic cu platouri de circ mediatic: de la tute în curu’ gol, crime și pînă la politicieni sau „oameni ai legii” corupți!
    De ce morții mă-sii ne interesează subiecte puerile, ce poarta nu știu ce asa zis vedeta, sau ce crima oribila s-a întîmplat într-un cătun din coltu’ tarii?
    La fel și cu politica, de ce MM ne interesează circul de la TV, cînd ei sînt îmbîrligați în combinații incredibile…Noi oricum sîntem considerați o tara din lumea a treișpea, și doar sîntem tolerați ca piață de desfacere sau interes geo-strategic…sau poate doar cobai în niște experimente politice.
    Sanchii…noi votam, noi alegem, noi sîntem în control absolut al vieții noastre,,,plm de prosti ce sîntem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top