in the name of…

Sunt atat de scarbit de sarbatori incat nici sa ies din casa n-am chef. Sunt atat de scarbit de societatea in care traiesc incat nici de scris nu-mi mai arde. In conditiile in care aerul pe care-l respiram nu doar ca e toxic, e plin de microparticule de zinc de la placutele frana care se depun (fir-ar ele ale dracu) fix pe inima, in conditiile in care mancarea e doar din E-uri, in conditiile in care apa e plina de microparticule de plastic si alte bacterii, toate televiziunile si toata lumea are o singura grija: sa-mi transmita mie ca trebuie sa fim mai buni. Lua-v-as mortii.

Eu am mai behait pe subiect si consider ca nu m-am inselat: daca Isus ar veni inapoi pe pamant exact asta s-ar intampla. Oamenii si-ar scoate ochii intre ei pentru o poza, s-ar calca in picioare pentru a-L atinge iar televiziunile ar cheltui miliarde sa-l aduca in emisiuni. D’aia n-o sa vina niciodata, chiar daca exista – si-a bagat paula in omenire. Pe buna dreptate. Voi sa fiti in locul lui, v-ati intoarce aici?

Eu nu zic ca Isus nu a existat, zic doar ca povestea lui s-a adaptat in mii de ani de a iesit cu totul altceva. Am citit o carte de Daniken in care da un exemplu foarte interesant: sa ne imaginam ca se intampla ceva rau cu omenirea si supravietuiesc doar 1000 de oameni, undeva in munti. Vor face copii si le vor spune: vedeti voi pasarea aia care zboara? Eh, inainte de calamitate, oamenii zburau in burta unor pasari gigantice de fier! (avioane boss). Urmatoarea generatie va transmite povestea mai departe: vedeti voi pasarile alea mici? Pe vremuri, oamenii zburau calare pe niste pasari uriase! si tot asa pina cand, peste generatii, povestea va fi atat de diferita incat nu mai are nicio legatura cu realitatea. La fel ca si povestea lui Isus, spusa din vorba in vorba – nimic din ce credem noi acum nu mai are legatura cu ce a fost atunci. In cazul in care nu stiati, Biblia a fost modificata de sute de ori pina la forma actuala.

Insa treaba asta nu are absolut nimic cu bunatatea si moralitatea. Daca tu crezi ca omorand un miel nevinovat este un act de recunostinta fata de Isus – inseamna ca esti un jeg de om care, din punctul unui ateu relativ – meriti sa mori in chinuri.

Dar haideti sa nu ne mai batem capul cu ce a fost, nu trebuie sa fii bun de frica sau doar in anumite zile. Nu e nevoie sa omori creaturi nevinovate bazandu-te pe niste arhaisme fara logica. Am evoluat, in pula mea! orice ar fi fost atunci – nu are legatura cu viata ta de acum.

Sa fii bun inseamna sa nu mai crezi in basme, inseamna in primul rand sa fii resposabil cu tot ce te inconjoara. Fii bun cu mielul ala si lasa-l sa traiasca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top