Cati jmecheri sunt in Bucuresti?

Raspuns: Toti!

Atentie, sa nu facem confuzie intre jmecherii de Bucuresti si jmecherii din Bucuresti, sunt 2 categorii complet diferite. Jmecherii din Bucuresti sunt oameni calmi, pasnici, civilizati, care desi invart milioane – daca-i vezi pe strada nu dai 2 bani pe ei. Nu ies niciodata in evidenta, nu fac scandal, joaca poker, sunt discreti si fac averi. Nu de ei este vorba.

Jmecherii de Bucuresti, desi nu sunt nascuti in Bucuresti sunt peste tot: sunt noii tai vecini de bloc, sunt oamenii de pe strada, din magazine si din trafic. Mai ales din trafic. Vorbesc tare, cumpara mult, au masini zgomotoase si priviri pline de ura. Sunt mitocani, nesimtiti, needucati iar simpla ta prezenta ii enerveaza pentru ca ii incurci. Daca tu nu ai merge cu rabla aia de masina, ei n-ar avea motive sa mai mearga pe linia de tramvai.

Jmecherul de Bucuresti din trafic se transforma cand e la volan. Se contopeste cu masina si din acel moment, lumea capata un alt inteles pentru el: totul se rezuma la masini, exact ca in cars – desenul. Nu mai exista oameni care le conduc, doar masini care prind viata. Si au propriile reguli! te dai la o parte cand trece bo$$-ul, saracule. Bucsa nu sta in fata lui Fulger McQueen!

Este o mare problema ca noi, saracii, nu reusim odata sa intelegem ca masinile au viata si in trafic trebuie respectata masina, nu soferul. Noi inca traim cu impresia ca daca esti profesor si conduci o dacie esti defapt un nimeni pe sosea langa un A5. Inca triam cu impresia ca daca ai carte – ai parte. Gresit. Asta ii enerveaza maxim pentru ca masina aia a costat niste bani si merita putin respect. Da-te’n mortii tai tai de fomist.

Acu 2 zile, n-am vrut sa las un jmecher sa intre in fata mea, aproape ca ne-am atins. Bineinteles ca la semafor s-a dat jos din masina, a venit la mine (imi pregatisem deja servetele in caz ca-mi umplea masina de flegme) si m-a luat direct:

–  Vrei sa-mi arati ca ai pula mai mare?

Ba… chiar o am sincer vorbind! Nu m-a dus capul pe moment, trebuia sa i-o arat. I-am explicat ca eu mergeam drept pe banda mea si el vroia sa intre in mine si l-am atentionat. A plecat fara sa-mi faca nimic. Nu stiu exact de ce a renuntat la flegme si luat de morti, si-o fi dat si el seama ca o am mai mare ca el? nu stiu..

–  Twigg, ce facem sa scapam de acesti jmecheri? nici eu nu-i mai suport!

Devii si tu jmecher, doar nu vrei sa ramai ultimul fraier din oras. Nu ai ce cauta in Bucuresti daca nu esti jmecher. Si daca nu esti – te transformi. Este singura ta sansa sa supravietuiesti in trafic. Te-ai saturat sa se bage altii in fata ta? Ia-o si tu pe linia de tramvai si intra cu tupeu inapoi pe banda. Evident ca o sa-ti iei claxoane si injuraturi dar nu de la jmecheri ci de la saraci si de la fraieri. Stai linistit, nu se intampla nimic altceva. Tu acum ai trecut la un alt nivel. Te-au deranjat claxoanele si injuraturile? Repeta de cateva ori experienta si nici nu le mai auzi. Tot ce trebuie acum este sa-ti schimbi masina.

–  Dar Twigg, daca fac accident?

Hai sa-ti spun un secret: jmecherii nu se tem de accidente. Jmecherii au bani sa-si schimbe masina  – saracu cu Dacie nu. Saracu cu Dacie se teme de accident pentru ca nu are bani de alta ragalie si nu va risca sa intre in tine. Va pune frana si tu vei trece ca un barosan ce esti. Singura probabilitate ca tu sa faci accident este sa te nimeresti fix langa un fraier intr-un moment de metamorfoza care, macinat de frustrari si senilitate temporara, nu se mai teme sa-si distruga gioarsa. Dar jmecherii stiu sa miroasa fraierii. D’aia exista jmecherasi, jmecheri si bo$$ de bo$$ – jmecherul suprem pentru care pina si semaforul se strica atunci cand il vede, pentru care salvarea se opreste sa-i dea prioritate.

–  Ok, Twigg, ce trebuie sa fac?

Pai tocmai ti-am zis: schimba masina, renunta la saracia aia cu aer conditionat si motor de 1.4 care abia se taraie si ia-ti ceva cu motor minim 1.9 tdi 100% german. Baga manele tare si da-i blana prin oras. Si roaga-te sa nu dai peste mine, o am mai mare ca tine.

–  Ok ok, am inteles. Si ce se va intampla cand si ultimii fraieri vor fi jmecheri?

Ma bucur ca ai intrebat! Va fi un trafic minunat! Vei vedea masini la semafor exact ca la curse: motoarele superturate, toti cu piciorul pe ambreiaj, demaraje spectaculoase.. va fi epic! Iti dai seama ca niciun jmecher nu mai merge pe linia de tramvai, nu mai are cum sa se bage inapoi. Unbelievable? Believe it!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top