Nu m-am exprimat eu bine

Am primit in ultimile zile mii de scrisori vizavi de articolul asta. Unii ma ameninta, altii m-au facut comunist. Imi cer scuze, m-am exprimat eu gresit.

Intentia a fost buna doar ca n-am avut toate cuvintele la mine. Romania nu se mai face bine. Se spune ca oamenii fac cancer de mai multe ori in timpul vietii, fara sa stie si fara simptome. Dar corpul lupta si daca ai o stare pozitiva buna, vei invinge. Cum faci cancer? De la suparari, de la stress, nervi etc. Cum te faci bine? Prin ras, buna dispozitie, iubire.

Nu stiu daca e pe bune. Dar prefer sincer sa nu risc, atat cat pot.

Nu m-am mai uitat la antena3, rtv, realitatea sau b1 de aproape 2 ani. Nu vreau sa stiu cine e presedinte, primar, prim-ministru, detaliile astea imi dau o stare de nervi. Stiu ca oricine ar fi acolo, depinde doar de mine daca maine am ce manca. Nu ei imi dau de mancare.

–  Dar Twigg, astia fura pe rupte!

Toti fura.

O sa ziceti ca am o mentalitate limitata. Dimpotriva, inteleg lucrurile mult mai bine decat pare. Daaar! hai sa mergem cu #rezist pina la capat. Scenariu: toti astia din psd intra in parnaie. Toata lumea e fericita, sampanie si confetti in Piata Victoriei. Oricine ar veni in locul lor, tu tot trebuie sa mergi de a 2-a zi la munca. Dar pe cine punem in locul lor? Absolventi de facultate?

De maine, tu – da, tu cititorule, esti ministru. Esti un bun manager? Intreb pentru ca toate firmele din Romania sunt pe profit minim! Toate firmele trag statul in pla cat pot, d’aia toti au vile si masini de zeci de mii si sute de mii de euro. Ca fapt divers, un mare lant de fast food a raportat un profit de… 8000 de lei intr-un an! nu mai stiu unde am citit, cautati pe net. Toti banii se duc pe masini, case in strainatate, vacante, posete si lux. Cine ar trebui sa conduca Romania? Ei? Intreb doar..

Sa zicem ca facem un guvern din niste tineri absolventi de Harvard, zic si eu. Ghinion: nu poti pune in fiecare sat/oras/judet un primar licentiat la ASE, un prefect absolvent la Stanford etc care sa nu aiba legatura cu fosti sau actuali barosani locali. Astia tot dintre cei actuali vor fi (re)alesi, nu ai de unde. Acolo e jaful adevarat, in tara. Acolo se taie lemnul, se scot zacaminte, se polueaza apele. Mergem mai departe! Ce facem cu sanatatea din mediul rural unde nu mai sunt spitale si nici medici? Construim spitale? Cine le construieste, puneti voi mortar in timpul liber? Si cu ce bani? Ca tara geme de saraci, putori, hoti si handicapati. Cu tot Harvardul si Stanfordul – nu mai ai ce sa faci. Resemneaza-te.

Am cunoscut la un moment dat un tip, a fost director la o fabrica de.. sa zicem zahar. Stiti ce a facut dupa revolutie? Exact ce au facut toti fostii directori de fabrici si uzine: a furat si vandut tot ce s-a putut. Garantat ati cunoscut si voi un fost director. Intrebati-l, daca nu ati facut-o deja, ce a facut dupa revolutie.

Inca o data: nu tin cu nimeni. Istoria ne-a demonstrat ca mergem din rau in mai rau si nimeni nu poate face nimic. Din acest motiv nu protestez, incerc sa ma bucur de rahaturile vietii cat inca mai am parte de ele. Garantat in viitor va fi si mai rau ca acum.

Uite cum facem: puneti-va la bookmark articolul asta si hai sa ne reintalnim tot aici, pe pagina asta, cand vom avea o alta clasa politica, sa vedem cine are dreptate. Daca ne e mai bine – va dau o lada de bere. Va bagati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top