De ce se ambitioneaza unii sa creada in teoria pamantului plat (flat earth)

Acum un an am scris un articol asemanator. Ce s-a intamplat intre timp? N-o sa va vina sa credeti dar s-a dublat numarul celor care cred in aceasta teorie. Aveti idee de ce? intreb, nu am un raspuns nici eu. Ma pot gandi la niste posibile motive si anume:

  1. vrei sa fii mai „edgy”, chiar daca nu pricepi nimic din treaba asta. E cam acelasi lucru cu hastagrezist, noi nu ne comparam cu prostii care voteaza PSD, noi suntem mult mai evoluati ca voi desi mancam din aceiasi oala.
  2. esti suficient de prost ca atunci cand te duci la mare, sa te uiti la apa si sa te gandesti ca daca pamantul era rotund, apa aia nu avea cum sa stea acolo
  3. esti un geniu nebun si dupa mii de calcule matematice, ai demonstrat ca nu are cum altfel

Or mai fi si altele, nici macar nu conteaza. Ceea ce conteaza este ca multi, poate prea multi cred in teoria asta. Degeaba exista discovery, nasa, gravitatie si E=MC², pamantul este plat si pace.

Daaaar! De dragul subiectului, sa zicem ca ba, chiar e plat. De ce ni se tot spune ca e rotund? Unde se duc navili spatiale cand le vedem lansate? Cum functioneaza transmisia live a unui meci de fotbal daca nu exista salteliti? Care e interesul sa se ascunda adevarul?

tam ta-nam! Aici e susta. Daca intr-adevar e plat, soarele e cam la fel de mare ca luna si oceanele sunt inconjurate de un munte de gheata de netrecut – pai coite.. inseamna ca suntem un laborator experimental din care nu avem cum sa scapam! Suntem cobaii unui extraterestru, in pula mea! Si toata viata noastra, felul cum aratam, interactionam, faptul ca unii sunt bogati si unii mor mai repede ca altii – toate astea au fost setate intr-un program. Faptul ca eu scriu acum acest articol – a fost programat, eu am fost setat sa nu fac altceva in acest timp ci sa scriu acest articol de cacat. Terifiant, sa-mi bag pula!

Exact, si faptul ca am scris ca-mi bag pula cand puteam sa scriu orice altceva e tot o setare?!

Daaaaar! Cea mai tare chestie e Jesus aka God aka himself. Ce cod jmecher a scris ala de i-a inventat! Felicitari boss, esti mai tare ca Gates, Zuck si Bezos la un loc.

Sa ne revenim, tovarasi. Nu e cazul sa va panicati. Pamantul nu are cum sa fie altfel decat rotund. Si daca nu e rotund ci plat, nu vreau sa stiu, nu vreau sa cred, mi se pare inspaimantator. Sau poate ar trebui sa ne bucuram, nu suntem singuri in univers. Putem fi distractia unui alien nebun care se poate satura oricand de noi. Saaaau, suntem controlati de niste extraterestrii baieti salon, cu ganduri bune si ne tin aici pina devenim suficient de avansati ca sa colonizam si noi, in sfarsit, o planeta rotunda, in pula mea. O da? De maine nici nu ma mai duc la munca, sa munceasca ei in locul meu. Sau intre pensionari: sa vina domne extraterestrul sef sa discutam cu el sa ne mareasca pensiili ca astia de la guvern sunt niste hoti. Pai a creat aceasta lume si s-a zgarcit la bani? Hua!

Cu cat sa platesti savantii ca sa-si tina gura? Pentru ca astia nu se lasa cumparati, stiinta e viata lor. Trebuia sa apara macar unul care sa verse ceva, in setea asta globala de informatie.

Sa ne amintim totusi ce a scris Arthur C. Clarke vizavi de extraterestrii:

Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

true, true..

Comentarii ( 2 )

  1. Noi, omenirea sîntem ca peștișorul ținut într-un acvariu mic, în sufragerie. Pentru el acvariul ala este toată lumea, habar nu are ca mai exista alți pești, alte rîuri, mari și oceane, alte specii…

  2. Uska, pestisorul nu stie ca e in acvariu, el crede ca se afla mereu in alt loc. Noi macar am reusit sa iesim din acvariu si sa vedem de sus sufrageria unde e acvariul. Vii cu dovezi si ei tot batman..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top