Cu ce am gresit, manca-v-as?

Bai, am avut o viata perfecta in ultimii ani. In sensul ca nu m-am mai uitat la tv decat strict la filme, poate niste emisiuni d’astea de caterinca si camioane in Australia. Nu antena3, rtv, realitatea, b1, nu stiam cine mai e prim ministru, cine mai e presedinte – pe scurt: fuck politics. Nu vreau sa stiu, nu vreau sa aud.

Pana azi cand a sunat socra-miu si mi-a dat vestea: a cazut guvenu, ne taie astia pensili, vine mandolina la guvernare etc; Nu stiu sigur la cine se refera dar va rog sa nu-mi spuneti, nu vreau sa stiu.

Apoi a sunat maica-mea, aproape ca plangea din acelasi motiv, ca pensili. I-am spus cat am putut eu de delicat ca am treaba si ca nu pot sa empatizez cu ea, n-am cum.

Eu am acum 43 de ani. Aveam aproape 14 ani la revolutie si toata viata am locuit in Bucuresti. Am avut perioade in care ma culcam la 1 noaptea sa-l vad pe Badea! Au fost perioade cand ma uitam la Gadea! Apoi au fost perioade cand ma uitam la Rares! Tineam cand cu unii – cand cu altii, eram pornit pe unii – ii placeam pe altii. Am trait 30 de ani cu speranta ca la un moment dat va incepe schimbarea in bine. Am indurat, am inchis ochii, am facut tot ce am crezut ca e moral corect sa fiu un cetatean model, chiar daca am avut de pierdut. Am crezut in x apoi in y..

Intr-o zi mi-am dat seama ca de fapt am fost doar un idiot. Nimeni din cei 7,5 miliarde de oameni din aceasta lume nu imi vrea mie binele, absolut nimeni. Niciun partid politic nu-mi vrea mie binele material, la fel cum niciuna din cele peste 4000 de religii si denominatii nu imi vrea binele spiritual. Toti sunt pe interes, pe manipulare, pe prostit si fraierit.

Astazi imi place sa cred ca sunt un alt om. Un om care crede doar in el. Nu vreau sa stiu absolut nimic despre politica, despre religii, despre orice lucru care incearca sa-mi vanda iluzii, care vrea sa-mi schimbe ideile, care sa vrea sa-mi influenteze modul in care vad acum lucrurile. Fuck off.

Mama si tata traiesc doar pentru ziua de pensie. Gen „king for a day” cum se zice. Ziua de pensie este ziua in care traiesc, restul de 29 de zile din luna doar respira si consuma. La fel ca toti ceilalti pensionari nu inteleg nimic din realitate, lumea lor exista fix intre casa, banca si supermarket. Nu stiu ce e dincolo de astea, nu inteleg incalzirea globala, cum functioneaza o economie, nu inteleg de ce tineretul e atat de pornit pe ei. Nu pot sa-i condamn, nu stiu cum e altfel. Nu stiu cum e sa lucrezi la patron pe un salariu de cacao, nu stiu cum iti tremura curul ca maine poate nu mai ai job, nu stiu cum e sa stai cu chirie si sa dai toti banii pe 4 pereti nenorociti. Sau poate stiu dar nu-i (mai) intereseaza, lor trebuie sa li se dea pensie, cat mai mare. Desi nu au contribuit cu nimic la tara asta prin job-ul pe care l-au avut in fabricile si institutiile comuniste.

De ce oamenii astia au vrut sa-mi strice mie ziua?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top