Afaceri cu domenii .ro cica premium

Ca romanu nu-i niciunu, sa-mi bag pl. Orice dar sa nu munceasca, sa iasa banu daca se poate din tot felul de combinatii, din prosteli, din ciorisme dar nu din munca cinstita. Ne pricepem bine! Dovada? Miile de domenii .ro de vanzare la preturi de la cateva zeci de euro la mii de euro. Manca-mi-ati coili de oportunisti si speculanti, sper sa ramaneti cu investitia si sa muriti cu ele de gat.

-Vai Twigg, dar ce s-a intamplat?

Pai zilele trecute mi-a expirat un domeniu pe care, atentie!!!! l-am lasat sa se inchida de la sine pentru ca:

  1. nu mai aveam nevoie de el
  2. nu avea aproape nicio valoare, trafic sau importanta
  3. nu avea backlinks de calitate
  4. nu se putea nici monetiza, sa zici ca scoteai 10$/luna, ca sa-si justifice cumva existenta.

Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca cineva l-a cumparat si l-a scos la vanzare cu 2000Euro! Atentie, doua mii de euro!

Bineinteles ca am dat mail la adresa respectiva si am cerut detalii ca as vrea sa-l cumpar. Fiti atenti ce mi-a raspuns omu: cica domeniul are valoare! are vechime! are link-uri bune care ma vor „propulsa” direct pe prima pagina google!

Mi-am revenit din soc dupa cateva minte: oare atat de imbecil am fost sa arunc la gunoi 2000 de euro? Aveam o comoara si nu i-am vazut potentialul?

Nu. Nici vorba.

Respectivul domeniu are zero valoare, cateva backlinks pe care azi le-am sters, o autoritate de tot rasul si nu a avut rezultate seo niciodata. Ca il cumperi de la asta cu 2000E sau iti cumperi tu un domeniu nou – este fix acelasi lucru. Ba as spune ca e mult mai indicat sa cumperi un domeniu nou si sa-l faci tu sa creasca, decat sa iei un domeniu folosit care cine dracu stie ce link-uri toxice are, ce scor de spam sau alte chestii care il pot influenta ani de acum incolo.

Omul, la fel ca multi altii care traiesc din astfel de combinatii, spera sa dea lovitura, sa gaseasca prosti dispusi sa plateasca mii de euro pe un gunoi. Doar ca.. in pula mea, nu mai sunt nici oamenii atat de naivi. Sper..

Revin la domeniul respectiv: daca avea catusi de putina valoare, l-as fi pastrat eu. Te gandesti ca daca are cativa ani vechime, o sa ajunga pe prima pagina google? Pai ce, este singurul site cu vechime?

E treaba fiecaruia cum vede lucrurile, nu trebuie sa fiti de acord cu mine. Dar tineti cont ca respectivul site are un istoric pe google si niste indexari, asa cum a fost el gandit si vazut de google. Daca l-ai cumparat si i-ai schimbat continutul, e nevoie de timp sa ti-l reindexeze google. De exemplu, daca eu vand maine domeniul twigg.ro si tu il cumperi sa-ti faci.. nu stiu, magazin online, o sa treaca multe luni pana google va intelege ca tot continutul actual din acest site nu mai exista.

Ca tot vorbeam de twigg.ro, domeniul asta are aproape 10 ani vechime si continut 100% unic. Eu am scris tot ce e aici, cu manuta mea. Vi se pare ca e un site foarte tare pe google? Am cumva mii de urmaritori? Am abordat sute de subiecte, abia daca apar pe google pe cateva cuvinte cheie – si alea fara mare valoare. Dar sunt absolut sigur ca daca l-ar cumpara Vasilica sa-l vanda mai departe, l-ar pune la vanzare pe 10.000 de euro.

Da! Ar fi tare daca cineva s-ar ocupa de el la modul foarte serios, daca ar investi in tehnici seo, in marketing, in social media, in tot felul de strategii. Pai in pula mea, daca ai bani si timp sa faci toate astea, de ce nu ti-ai lua un domeniu nou?

intreb.

Ah! l-ai cumpara pentru ca iti place numele, e scurt sau te reprezinta? Uite un domeniu cica premium pus la vanzare: serviceauto punct ro

De ce ai da multi bani pe acest domeniu? Da, ai un service auto daaar, poti lua sa zicem serviceautovasile punct ro si te costa doar 50 de lei. Pentru ca „service auto la vasile” scrie si la intrarea in service-ul tau si lumea te stie dupa vasile – ala cu service-ul auto. Ai avea mult mai mult succes si online pentru ca ai un nume – vasile dupa care te recunoaste lumea.

Vreti sa va mai dau exemple? Pai ne pierdem prea mult timp cu asta si oricum ati inteles ideea.

In ce lume traim, sa-mi bag pl..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top