Nelipsitul articol de sarbatori

Se duce in mortii lui 2020 si eu ma gandesc tot la tipul ala din Suedia (sau Norvegia, nu mai stiu exact) care a luat covid desi locuia singur in munti. Ma rog, intre timp, toate articolele care vorbeau de el au suferit „actualizari” si spun ca defapt a fost in wuhan. E clar ca ceva pute dar nu intru in detalii.

Voi, bine sanatosi? Ati avut covid?

Eu sunt 99,99% sigur ca am avut. A inceput nevasta-mea sa se vaite de usoare dureri de cap timp de vreo saptamana, credeam ca si-a gasit pe altul. Eu tot cu apropouri, ba o mana pe cur, ba un hai si noi in dormitor  – ea nimic, doar cu „lasa-ma ca am o durere de cap enervanta”. Dupa care a inceput si fii-mea apoi m-a luat si pe mn.

Ba.. la mine a fost putin mai naspa sa zic. la modul ca dupa 2 zile de dureri de cap, au fost 2 nopti in care n-am dormit mai deloc din cauza unor dureri in piept, pur si simplu nu-mi gaseam nicio pozitie. A trecut brusc fara alte simtopme sau febra.

Ziceam ca pute. Ati observat ce se intampla pe social media? Manca-ti-as, nu mai ai voie sa zici nimic! Pe langa faptul ca esti batjocorit, risti sa fii suspendat sau chiar sa ti se inchida contul. Doar ce zic ei e adevarat. Daca eu scriu acum pe facebook ca covidu e fake, imi iau 7 zile ban in cel mai fericit caz, sa nu zic 30. Pe twitter la fel, pe youtube la fel. wtf is wrong with you ppl?

Nu intram in discutii. Dar intre Gigel care nu crede in conspiratii si Ionel care crede in conspiratii exista o mare diferenta. Gigel ar trebui sa fie tare de tot in virusologie, microbiologie, sa aiba cunostinte solide in medicina, sa inteleaga cum functioneaza un vaccin si corpul uman. Doar asa poate sa-l ia la misto pe Ionel care crede ca Bill G ii injecteaza un microcip.

Sa fie oare Gigel atat de bun? Ba.. nu cred. Din punctul meu de vedere, Gigel e la fel ca Getuta care crede in Isus. Ea nu pune la indoiala ce zice popa. Carl Sagan avea o vorba: nu vreau sa cred, vreau sa stiu! Ionel, la fel ca si ateii, pune totul la indoiala pentru ca nimeni nu stie adevarul suprem. Hai mai bine sa ne limitam la lucrurile la care ne pricepem: meme-uri, caterinca si basini.

E clar ca covidu exista. De la inceputul secolului 21 (apropo, va plictisesc?), adica de la data de 01.01.2001, lumea a avut parte de terorism, razboaie, conflicte, epidemii, cutremure, inundatii, seceta, boli cumplite, celebrul an 2012 cu sfarsitul lumii etc, la care se adauga poluarea, epuizarea resurselor, incalzirea globala. Toate astea in mai putin de 20 de ani! Ce mai conteaza un virus care omoara pe ici – pe colo pe cate un diabetic?

Ionel are tot dreptul sa puna la indoiala pandemia. Dar poate ca doar asa putem intarzia distrugerea planetei, limitand abuzurile asupra padurilor, apelor, aerului. Posibil ca cineva sa fi facut un calcul si daca se reduce poluarea chiar si cu 10% – poate chiar am avea o sansa sa nu fierbem in 50 de ani. E doar o teorie. Question everything.

Dar sa revenim la.. ce dracu vroiam sa zic. Ma intorc la blog! Adica as vrea sa reincep sa scriu macar 1 articol pe saptamana si sa fac si video. Am niste subiecte la care e mult de scris si mi se pare mai convenabil sa vorbesc. Dar nu pe youtube ci pe vimeo.

Planuri marunte boss. Ce asteptari sa ai de la 2021..

LMA!

Comentarii ( 2 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top