Pro sau contra cenzura online?

Nu pot spune ca sunt fanul lui Trump dar mereu mi-a placut de omu asta. De la distanta, nu stiu de fapt cum este in realitate. Motivele pentru care l-au blocat peste tot in mediul online mi se par totusi mult exagerate. Nu cred ca omu e rau intentionat si asta din simplul motiv ca media si presa au fost mereu impotriva lui. In fiecare tara exista aparat de propagada care iti spune doar ce vor ei, il ridica pe X sau il distrug pe Y. Asa functioneaza totul.

D’aia am fost mereu Gica contra si nu cred in absolut nimic din ce se spune in media de orice fel. D’aia nu cumpar niciodata produsul ala din reclama, d’aia nu urmaresc infuenceri, d’aia sunt agnostic. Pentru ca nu suport sa mi se spuna ce sa mananc si in cine sa cred. Prefer sa fiu covidiot, retardat, sa ma injurati – nu ma intereseaza si nu ma voi schimba pentru nimic in lume.

Sa revenim la cenzura. Eu am un blog cu 3 cititori, la un moment dat am avut si 1000 de urmaritori. Daca primesc un comentariu gen „mortii tai Twigg, s-o sugi, te prind si iti bat 2 cuie in cap” etc, clar nu voi publica comentariul. Nu (mai) vreau tiganie, scandaluri si balacareli. Stiu ca exact astfel de comentarii aduc traficul dar nu sunt interesat. Am imbatranit si scriu doar de placere pentru ca asta a ramas singurul loc unde (inca) pot sa scriu ce vreau. Inca am zis..

Din acelasi motiv au cam disparut si site-urile mici de anunturi gen olx. Am avut si eu cateva dar le-am inchis, tocmai din acelasi motiv: oamenii nu inteleg ca a posta o chestie pe tarlaua altuia trebuie sa respecte niste reguli de bun simt. E un privilegiu, nu un drept. Ma saturasem sa sterg zilnic anunturi cu imprumuturi, cu escorte, pronografie si alte chestii care imi aduceau dureri de cap.

Facebook, Twitter, Instagramul – toate au devenit niste mizerii, asta e parerea mea. Nu stiu cum naiba ai voie de pui fotografii cu buci, tate sau accidente cumplite care iti dau noaptea cosmaruri, dar nu ai voie sa-ti dai cu parerea pentru ca iti iei zucc 30 de zile.

E evident ca ala care nu crede in vaccin s-a documentat, are niste argumente, a pus unele idei cap la cap etc. Sau o face din plictiseala / caterinca. Ghinion, te blocam si nu mai ai voie sa-ti dai cu parerea in viitor pentru ca te zburam de tot. Doar noi detinem adevarul.

Cumva, lumea de maine pare ca va fi condusa de niste copii care stau prea mult la calculator. Nu mai are nicio logica cine e urmatoarea victima, ce tara, ce politician, ce miliardar. Totul se face din click-uri de maus.

Trump nu merita sa fie blocat. Asa cum nici ala care-si spune propriile idei nu trebuie blocat doar pentru ca nu ganditi la fel. Daca i-ai blocat pe toti care gandesc  altfel, nu inseamna ca ei au disparut, sunt acolo si mocnesc. A zis bine Centauru, daca inchizi toate saormeriile din oras nu inseamna ca ti-a trecut foamea..

Comentarii ( 1 )

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top